Situație dramatică pentru sute de români. Sunt blocați pe o insulă în Grecia!

0

Printre cei 1.500 de turiști blocați pe insula Samothraki, din nordul Greciei, se află și câteva sute de români, după ce feriboturile care asigurau transportul pe continent s-au stricat.

O româncă aflată în apropiere de insula Samothraki, a povestit la Digi24 care este situaţia în acest moment pe insulă şi cum s-au mobilizat autorităţile din Grecia.

Nu incendiile de vegetaţie sunt cea mai mare problemă, incendiul a fost stins de aseară. Absenţa feribotului e situaţie neplăcută, am informaţii că autorităţile au grijă de turişti, le-au oferit locuri de cazare.

Sunt cinci taverne în port care oferă mese gratuite turiştilor care au nevoie, fac tot posibilul să le ofere un confort.

Mâine, miercuri, sunt trei curse pe zi pentru deblocarea situaţiei”, a povestit românca.

Ea a precizat că nu au mai fost aşa multe zile consecutive fără transport în august, în vârf de sezon, dar a adăugat că au mai fost astfel de situaţii întrucât insula e foarte departe de continent, iar marea are uneori valuri mari. „S-a mai întâmplat să nu ajungă feribotul din cauza valurilor mării.”

În jur de 1.500 de oameni – greci, români, bulgari, sârbi și francezi – vor să părăsească insula. Și-au lăsat mașinile în port, ca să aibă șanse mai mari să se urce pe primul feribot care va veni, și dorm pe unde apucă. Unii și-au întins corturile, alții au găsit cazare la suprapreț.

Primăria a permis unor turiști să doarmă în clădiri ale municipalității.

O româncă blocată pe insulă acuză oficialii greci că au dat informații contradictorii: „Problema ține, de fapt, de mai multe zile și am aflat puțin câte puțin în ultimele noastre zile de vacanță. Ne-am chinuit să căutam cazări, bineînțeles că totul era complet full, oamenii s-au culcat pe jos, pe izoprene, în vânt, prin mașini, care cum a putut. Continuăm să fim ademeniți cu câte un feribot imaginar care ba vine, ba nu vine, astfel încât nu putem nici să ne facem vreun plan. Nimeni nu pare să depună vreun efort activ să rezolve situația”.

Foto: Agerpres

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Vă rugăm să introduceți numele dvs.