Colțul de Rai creat într-un sat din țara noastră de un italian. Giardini di Zoe, un loc inspirat de farmecul Toscanei

0

Una dintre cele mai spectaculoase grădini din România se află în satul Banpotoc de pe Valea Mureșului din județul Hunedoara. Locul se numește „I gardini di Zoe” și este moșia unui italian pasionat de grădinărit care a transformat locul într-un adevărat colţ de Rai. Locul este atât de frumos încât este vestit în lume pentru frumuseţea sa.

Acestă grădină atât de spectaculoasă a fost înfiinţată de un om de afaceri italian în satul Banpotoc de pe Valea Mureşului, aflat în apropiere de Simeria.  După mai mult de un deceniu de muncă, Giovanni Salvatelli a transformat moşia întinsă pe şapte hectare într-o atracţie turistică pe care astăzi oaspeţi din toate colţurile ţării o vizitează.

Italianul a împodobit moșia cu alei cu trepte de travertin, cu fântâni şi vase artizanale de piatră, cu sculpturi şi ornamente din marmură, iar pe lângă grija pe care a purtat-o nenumăratelor specii de plante, italianul a adus aici specii de plante specifice regiuni pitoreşti a Toscanei.

„Dacă îţi doreşti să vezi un colţ de Italie în mijlocul Transilvaniei, atunci vizitează I Giardini di Zoe – o replică fermecătoare a celebrelor grădini renascentiste din însorita peninsulă. În apropiere de Banpotoc, în judeţul Hunedoara, proprietarii Villei Vinci au ridicat la nivel de artă pasiunea pentru grădinărit şi grija faţă de natură, creând o adevărată capodoperă peisagistică. Imaginile vă vor convinge să le faceţi o vizită!”, spune pagina de Facebook „Enjoy Hunedoara”, unde au fost publicate imaginile cu grădina.


Sursa: Adevarul
Foto: Enjoy Hunedoara

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Vă rugăm să introduceți numele dvs.