Duel ideologic între Mihai Neamțu și Andrei Caramitru. Neamțu:”Suntem creștini”. Caramitru:”Sunteți cretini”

0

Două voci ale opoziției se ciocnesc în spațiul public. Andrei Caramitru și Mihai Neamțu, două personaje controversate, opozanți ai PSD-ului, dar mari competitori ideologici, Caramitru fiind un reprezentat al progresismului, iar Neamțu nu conservator creștin.
Andrei Caramitru i-a numit pe susținătorii tradițiilor idioți și cretini, fie ei PSD-iști sau conservatori. Caramitru este recunoscut pentru discursul său progresist european.

„În anii 80 propaganda comunistă publica cărți, broșuri, împingea povestea următoare: Occidentul e decadent, droguri, SIDA, hipioți nebuni etc. La noi pe cartele și cu frig în case e mai bine. Ne păstrăm tradițiile și cultura. Partidul-Ceaușescu-România.

Acum e la fel. Cretinii din PSD, CPF, neo-conservatori și alții. (subvenționați la greu și de ruși și de biserici marginale și extremiste din SUA) spun așa: Occidentul e un dezastru: Gay, corectitudine politică, invazia imigranților, multinaționale care ne exploatează. La noi e bine – pupăm moaște și suntem grădina maicii domnului. Și avem legume mai bune decât ei.
Idioții ăștia cum își explică că 5 milioane de români au plecat acolo deși e așa de groaznic? Că alte milioane de aici nu mai suportă mizeria din jur?

Timpul vostru s-a dus. Propaganda voastră numai prinde. Sunteți pe fărașul istoriei. Obișnuiți-vă cu gândul”, a scris Caramitru pe pagina sa de Facebook.
Replica imediată a venit de la scriitorul Mihai Neamțu, care a avut o reacție foarte directă la adresa milionarului în euro, Andrei Caramitru. Neamțu l-a acuzat pe Caramitru că este beneficiar al sistemului vechi și că toată retorica sa este un discurs al urii față de creștini, familia tradițională, creștinism. De altfel, Caramitru a avut o serie de postări în ziua de 15 august 2019, cu ocazia sărbătorii Dormirea Macii Domnului, care sunt îndreptate împotriva credinței creștine.
Reacția scriitorului Mihai Neamțu la cele susținute de Caramitru:

România are suflet. 16 august 1714-16 august 2019. Cine hulește memoria Brâncovenilor?

Publicată de Mihail Neamtu pe Vineri, 16 august 2019

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Vă rugăm să introduceți numele dvs.