Orașul în care Primăria oferă consultații medicale de bază gratuit

0

Orașul Cluj-Napoca dovedește încă o dată că este administrat în mod profesionist, iar primarul Emil Boc este un primar care lucrează în slujba clujenilor. Aici, Primăria, alături de Spitalul „Clujana”, oferă consultații medicale de bază oferite gratuit pentru locuitorii capitalei Transilvaniei. 

,,Acțiunea „Clujul sănătos” se dorește a fi în primul rând o formă de manifestare a respectului Primăriei Cluj-Napoca și Spitalului Clujana față de cetățenii orașului, care prin impozitele și taxele pe care le achită susțin financiar această unitate medicală de elită a Clujului.
De asemenea, această acțiune urmărește să încurajeze dimensiunea preventivă a actului medical având în vedere faptul că e mult mai ușor să previi decât să tratezi. Mă bucur că un număr însemnat de cetățeni au răspuns inițiativei noastre și demonstrează că aceasta este benefică pentru clujeni.

Astăzi și mâine (20-21 august), Primăria Cluj-Napoca alături de Spitalul Clinic Municipal Cluj-Napoca desfășoară proiectul pilot „Clujul sănătos”, adresat tuturor clujenilor. Acțiunea are loc pe strada Unirii din cartierul Gheorgheni (la capătul liniei troleibuzului 3), între orele 10:00 – 18:00.

Patru medici și șase asistenți medicali de la Spitalul Clinic Municipal oferă gratuit următoarele servicii pe parcursul acestor două zile:
– Consultație screening cu examen clinic;
– Efectuare EKG;
– Măsurare tensiune arterială;
– Determinare Glicemie;
– Determinare Saturație O2.

De asemenea, în urma consultațiilor, clujenii vor primi vouchere pentru testare gratuită pentru PSA (Antigen specific prostatic), Babeș Papanicolau și consultație Cabinet de specialitate în Ambulatoriul Integrat Spitalului pentru patologie nou depistată (fără programare, cu bilet de trimitere de la medicul de familie).
Cei care vor primi aceste vouchere au posibilitatea să efectueze testări până la finalul acestui an, iar acestea vor fi interpretate gratuit de către medicii din cadrul Spitalului Clinic Municipal.

Dacă acest proiect pilot se va bucura de apreciere din partea cetățenilor, municipalitatea are în vedere extinderea inițiativei și în alte cartiere ale orașului”, a scris edilul orașului Cluj-Napoca pe pagina sa de Facebook.

În timp ce la Cluj, locuitorii orașului beneficiază de gratuități în ceea ce privește sănătatea, printr-o serie de analize pe care și le pot face fără a plăti pentru ele, iar la Arad, Consiliul Județean, condus de către președintele Cionca-Arghir Iustin-Marinel, a achiziționat clinica de Cardiologie din Spitalul Județean Arad, iar arădenii pot beneficia de operații pe inimă gratuit, sătmărenii nu sunt foarte norocoși. La Satu Mare, Primăria nu poate scăpa orașul de câinii străzii și de a oferi condiții adăpostului unde aproximativ 500 de câini sunt adăpostiți. Despre alte beneficii nici nu poate fi vorba…

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Vă rugăm să introduceți numele dvs.