Orban: PSD sa plece de la guvernare! Guvernul său e, începând de azi, minoritar!

0

Luni, ALDE a anunțat că se retrage din coaliția de guvernare. Ludovic Orban a reacționat, la câteva momente de la anunțul public al lui Tăriceanu: PSD să plece!

 

Tăriceanu invocă un blat între Dăncilă și Iohannis

Concomitent cu anunțul că nu va candida la președinție, șeful Senatului s-a plâns presei de un posibil blat Dăncilă-Iohannis, în sensul în care nu ar fi fost consultat de Premier, în momentul în care aceasta a luat anumite decizii.

Mi-a ridicat niște semne de întrebare. Dacă nu ai încredere în partener, coaliția nu poate să funcționeze. Încrederea mea a fost zdruncinată pentru că unele decizii au fost luate fără consultarea mea, dar cu consultarea președintelui. Nu se întâmplau lucrurile pe care ni le spuneau în întâlnirile oficiale, ci altceva…”, a declarat Tăriceanu.

Un alt pretext invocat de conducerea ALDE a fost că nu s-au înțeles cu Viorica Dăncilă în privința restructurării guvernului și a unui nou program de guvernare.

Viorica Dăncilă este obligată să vină în Parlament în termen de 45 de zile pentru a cere un nou vot de reconfirmare, odată cu schimbarea culorii politice a guvernului. În cazul în care nu adună numărul suficient de voturi, adică 233, guvernul rămâne interimar.

Mai mult, Tăriceanu a declarat că va susține o moțiune de cenzură împotriva Gvernului, în condițiile în care va funcționa ca partid de opoziție.

 

PNL le cere să plece. Orban: Guvernul lui Dăncilă e minoritar!

Începând de luni, Guvernul condus de Dăncilă este minoritar, a susținut și șeful PNL, Ludovic Orban.

Începând de astăzi, Guvernul Dăncilă este unul minoritar, care nu mai are sprijin majoritar în Parlament. Evident că alegerile pentru Parlamentul European au arătat clar că acest Guvern nu mai are nicio legitimitate să guverneze, pentru că nu mai este sprijinit de cetățeni. Astăzi, și la nivelul Parlamentului, Guvernul Dăncilă nu mai beneficiază de sprijinul unei majorități parlamentare. Sigur că, dacă ar avea bun simț, decență și respect față de cetățeanul român, precum și de voința exprimată de acesta, premierul Dăncilă ar trebui să-și depună demisia, iar PSD să plece de la guvernare”, a declarat Ludovic Orban.

Orban a declarat că PNL este pregătit să intre la guvernare, dar că ar prefera ca acest lucru să se întâmple în urma alegerilor anticipate.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Vă rugăm să introduceți numele dvs.