Theodor Paleologu, desemnat candidat al PMP la prezidențiale. Mihai Neamțu s-a retras din cursa internă

0

Deși era dat ca viitor candidat la prezidențiale, Mihai Neamțu s-a retras din cursa internă a PMP, sâmbătă seara, acceptând să fie doar purtător de cuvânt al partidului și al campaniei prezidențiale.

Duminică, PMP la desemnat în schimb, pe Theodor Paleologu candidat pentru Cotroceni.

După desemnare, acesta a declarat că, având experiență de ambasador, va fi un Președinte, care va ști cum să coordoneze cu adevărat politica externă a României.

De asemenea, a afirmat că Educația va fi una dintre temele sale importante de campanie.

Îmi propun să fac din această campanie electorală ceva cu totul nou, anume un imens exercițiu pedagogic la scara întregii națiuni. Vor fi cursuri pro-bono la scară națională și convingerea mea este că totul începe și se termină cu educația. Educația va fi una dintre marile mele teme de campanie. Eu consider că e destul de rușinos faptul că doi foști profesori nu sunt în stare să vorbească fără fițuici, anume citesc prost texte proaste scrise de consilieri proști. De aceea am considerat că e important să mă implic. Nu aveam această dorință inițial, dar am considerat că trebuie să o fac pentru că e vorba de cum ne prezentăm față de noi înșine, dacă ne convine ca disputa să fie în ultimă instanță între două persoane care nu au cu adevărat autonomie și anvergura necesară pentru funcția de președinte al României”, a declarat candidatul PMP.

Decizia pare una strategică, mai ales în contextual rivalității cu USR, care ieșise public cu critici la adresa lui Mihai Neamțu de îndată ce se aflase că era favorit la desemnare.

În momentul în care a fost desemnat, în schimb, Paleologu, declarațiile reprezentanților USR au devenit temătoare și confuze

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Vă rugăm să introduceți numele dvs.