Viorica Dăncilă, excurs comunistoid în fieful fripturistic al pesedistului incompatibil Betea: va eșua la prezidențiale, lamentabil, așijderea predecesorilor Ponta & Geoană?

1

 

Viorica-Vasilica Dăncilă, pe care ”nu o poți acuza” de lipsă de viziune sau de inspirație, tocmai s-a asociat galeriei patronate – pierzător- de celebrul incompatibil Toma Betea: și-a organizat o paranghelie, sub pretextul strângerii de semnături pentru prezidențiale, tocmai la Racșa, paranghelia fiind coordonată în stilul grețos-ceaușist specific primarului pesedist de la Racșa.

Ce este interesant este că Viorica nu e prima și nu e nici măcar originală: atât Victor Ponta, cât și Mircea Geoană, au procedat similar.

Geoană, fiind mai puțin atent la detalii decât Ponta, s-a afundat și mai tare în mocirla cu tendință de retard civilizațional a ceaușistului Toma…Astfel că, la un mod ce nu se poate considera deloc unul ne-prostănac, Geoană a mai și ajuns naș la nunta fiicei lui Betea în 2009.

Dincolo de cumetriile, ce arată inevitabilul retard in raport cu contemporaneitatea al pesediștilor de tip Ponta-Geoană-Betea, comic este că Toma Betea continuă ”tradiția”lansărilor comunistoide cu iz prezidențial la Racșa, deși toate par sortite eșecului. Deja, pesediștii de la Centru, când nu vor să cheltuiască bani cu câte un candidat perdant, îl trimit la Racșa: acolo, atmsofera comunistoidă este atent cultivată de ”marele lider politic local sătmărean” – ușor incompatibil, conform Agenției Naționale de Integritate, pe motiv că primarul a considerat că nu poate să ajute comunitatea locală, decât ajutându-și fiul…

Ca atare, merge ca o mănușă pentru a servi interesul PSD-ului, care a ajuns atât de jos, încât o are candidat la prezidențiale pe celebra ”Viorica”…

Nesurprinzător, a fost ca la începutul anilor 90, odată cu descinderea Vioricăi în fieful comunistoid, generos – primitor de candidați perdanți, al lui Toma Betea.

Presa centrală a redat, ironic, desfășurarea ostilităților, cu Betea, maestru de ceremonii în demersul – cu tentă comunistoidă – de lansare a candidatei ”frumoase și deștepte” de la PSD:

„Bine ați venit în cea mai frumoasa comună din Țara Oașului”, i-a spus primarul Vioricăi Dăncilă.

Apoi, voluntarii şi-au făcut bine treaba.

Un domn semnează. Pe fundal, muzică populară. Un formular e completat de un voluntar. E un chestionar cu trei întrebări, dar pe toate le completează voluntarul, nu domnul care venise să-și dea semnătura pentru Viorica Dăncilă.

– Păi completați dvs? întreabă reporterul.

– Păi, domnul ce să scrie? spune voluntarul.

– Nu prea mă descurc, explică cel care venise să semneze.

La Racşa, pesediştii au pus în scenă și o campanie …din ușă în ușă. Cu camerele de filmare după ei, membrii de partid s-au oprit la mai multe case pentru a atrage semnături. Doar că oamenii deja semnaseră, dar primarul a insistat…

„Au completat toate formularele, acum măcar pentru poză…”, se scuză primarul.

În timpul acesta, Viorica Dăncilă face baie de mulţime şi primește daruri.

Să vă dea Dzeu multă sănătate și să vă vedem președinta noastră! Am un mic cadou pentru dvs: un batic”.

De pe margine, cei care nu au avut curaj să se apropie de doamna premier şi-au spus totuși părerea:

– Pe dna Dăncilă, să vedem ce ne mai spune. De bine sau de rele. Că ne-o spus și rele tare multe, spune un bărbat.

– O spus și bine, mă, las-o, că-i deșteaptă, intervine un altul. E și frumoasă, și e o femeie cumsecade. Eu o iubesc din tot sufletul, mărturisește el.

Așa arată descrierea ironică a evenimentului în presa centrală (preluare Digi 24).

”Sărbătorita” însăși a decis să le arate celor din Racșa că-i apreciază, pe motiv de primar: deci le-a transmis că sunt ”uitați” și ”rămași în urmă”…

“Am ales să încep strângerea de semnături dintr-o comună de la granița României pentru că eu și PSD credem că este important să fim alături de fiecare român. Nu există locuri uitate în România, există doar unii politicieni care își uită menirea. Spre deosebire de aceștia, noi nu lăsăm pe nimeni în urmă. Capitala este în fiecare localitate din România…”, a concluzionat candidata Dăncilă excursul în timp de la Racșa, sub atenta regie a ”incompatibilului” Betea, un adevărat impiegat al istoriei răsturnate, ce a condus un ridicol tren cu pesediști, prin tunelul timpului până în ga/u/ra neagră cu comuniști, cu ocazia vizitei candidatului Dăncilă.

Dincolo de greața, pe care a reușit să o stârnească întregii Românii, este uluitor că Betea, după ce a lansat, anterior, alți doi pesediști spre eșec la prezidențiale, nu se lasă: a lansat-o pe orbită și pe Dăncilă, despre care se zice că va face o performanță fără precedent – va rata intrarea în turul II.

Propunem, ca o consolare, ca Betea să o pună nașă la o nuntă locală, după ce va rata turul II. Adică dacă Geoană e naș la fiica primarului, Dăncilă ar putea să nășească vreun șofer de la Primărie, adică pare, așa, mai în ton cu teleormanizarea PSD-ului.

1 COMENTARIU

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Vă rugăm să introduceți numele dvs.