Adrian Cozma cere construirea unui sediu nou pentru Biblioteca Județeană: ”Avem cărți cu care nu foarte multe biblioteci din țară se pot mândri!”

0

În ședința de Consiliu Județean de joi, consilierul județean liberal Adrian Cozma a ridicat problema sediului pentru Biblioteca Județeană.

Acesta a menționat că a vizitat actualul sediu al Bibliotecii, constatând că, din cauza condițiilor improprii, există posibilitatea degradării cărților:

Cărțile se deteriorează în actualul imobil… La Biblioteca Județeană există un volum foarte mare de carte (…) cărți foarte vechi – chiar din 1486 – riscă să se deterioreze, dacă mutăm biblioteca într-un spațiu la fel de vechi”, a susținut liberalul.

Cozma a propus, drept soluție, construirea unui imobil nou, care să găzduiască biblioteca și impresionantul volum de cărți foarte valoroase.

”Construcția unui nou sediu este absolut necesară, noile tehnologii ne obligă să adaptăm spațiile acestor vremuri și cred că e o prioritate pentru județ și oraș”, a menționat consilierul județean PNL.

Acesta promovează aceste idei și printr-o postare pe contul său oficial de Faebook…

 

 

În același timp, Adi Cozma are numai cuvinte de laudă în ceea ce-i privește pe angajații Bibliotecii:

Avem din fericire o echipă la Bibliotecă care iubește cartea și care are grijă de tot ce se întâmplă acum acolo. Nici condițiile lor de muncă nu sunt deloc cele care ar trebui, dar m-am bucurat și am simțit că angajații sunt foarte preocupați și prezenți în relația cu cititorii”, a adăugat consilierul județean liberal.

Rămîne de văzut ce va hotărî conducerea județului în această chestiune: șeful CJ, Pataki, pare că se pregătește de achiziționarea unui imobil gata construit, fiind divergent în opinie cu Adrian Cozma, care susține construirea unui imobil nou, în parteneriat cu Primăria.

Vă reamintim că, acum o lună, Cozma a introdus amendamente la un proiect de hotărâre inițiat de Pataki, prin care propunea un regulament privind achiziția de imobile, acuzându-l, indirect, pe Pataki că a urmărit secretizarea procedurilor de achiziții de imobile din bani publici.

Conform surselor noastre, nu i-a picat tocmai bine lui Pataki faptul că Adi Cozma i-a tras, din nou, frâna… De altfel, i-a replicat în timpul ședinței lui Cozma că întârzierea acceptării proiectului său – cel prin care voia să achiziționeze imobile, în mod ”confidențial” – a întârziat mutarea Bibliotecii într-un nou sediu.

Citiți, mai multe detalii, aici despre această confruntare, deopotrivă politică și juridică, dintre cei doi lideri ai Consiliului Județean…

Liberalul Adrian Cozma a blocat un nou tun din bani publici pus la cale de Pataki: Șeful CJ voia să secretizeze detaliile achizițiilor de imobile din banii Sătmărenilor!

 

ȘEDINȚĂ CJ SATU MARE. A trecut regulamentul lui Pataki privind achizițiile ”confidențiale” de imobile: au fost incluse toate amendamentele făcute de Adrian Cozma, prin care i-a scos lui Pataki din regulament tocmai ”confidențialitatea”!

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Vă rugăm să introduceți numele dvs.