În ciuda criticilor, Consiliul Local Satu Mare a votat propunerea lui Kereskenyi: Parcul de pe lângă Turnul Pompierilor a primit denumirea de ,,Parcul Fatyol Rudolf”

0

Consiliul Local Satu Mare a aprobat joi, 29.08.2019, proiectul privind atribuirea denumirii de „Parcul dr. Fátyol Rudolf ” parcului situat în jurul Turnului Pompierilor, în urma propunerii primarului Kereskenyi Gabor care nu a ținut cont de numeroasele critici ale sătmărenilor.
Astfel, membrii Consiliului Local Satu Mare l-au susținut și au aprobat propunerea edilului Kereskenyi, în ciuda numeroaselor critici venite din partea locuitorilor orașului Satu Mare și nu numai.

Mai mult, Parcul din jurul Turnului Pompierilor, aflat sub denumirea de Parcul Fátyol Rudolf acum, va fi reabilitat din fonduri europene, iar după reabilitare, intenția este ca în acest parc să aibă loc cât mai multe concerte simfonice.

“Maestrul dr. Fátyol Rudolf și-a dedicat întreaga viață muzicii și Filarmonicii Dinu Lipatti. În cele peste trei decenii de activitate a încântat publicul meloman din țară și din străinătate. Muzica simfonică și dragostea lui pentru acest oraș și pentru instituția pe care a condus-o au dărâmat toate barierele. Maestrul dr. Rudolf Fátyol a fost iubit de toți, indiferent de limba vorbită, religie, statut social, iar astăzi am dat dovadă cu toții că îi respectăm memoria și apreciem tot ceea ce a făcut pentru Satu Mare!”, a declarat primarul municipiului, Kereskényi Gábor.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Vă rugăm să introduceți numele dvs.