Primarul care a decis să folosească banii alocați ”Zilelor Orașului” pentru asfaltarea străzilor

0

Un primar din judeţul Botoşani a hotărât să nu mai organizeze zilele oraşului. Toţi banii care s-ar fi cheltuit urmează să fie investiţi în cofinanţarea unor proiecte europene accesate de administraţia locală.

Primarul oraşului Ştefăneşti, județul Botoșani, Florin Buțura și-a propus ca anul acesta să nu mai organizeze ”Zilele Oraşului” şi să investească banii aferenţi distracţiei în cofinanţarea unor proiecte europene accesate pentru dezvoltarea localităţii pe care o administrează.

”Nu voi organiza Zilele Oraşului”   Ştefăneştiul, un fost târg ruralizat a devenit oraş în anii 2000, în perioada de aderare a României la Uniunea Europeană, pentru a îndeplinii condiţiile de urbanizare. Schimbarea titulaturii nu a transformat fosta comună într-un oraş, în adevăratul sens al cuvântului. Este mai mult o aşezare rurală decât una urbană. Tocmai de aceea edilul Ştefăneştiul, Florin Buţura, primar din 2016 a vrut să i-a o serie de măsuri pentru a redresa situaţia. În primul rând a redus numărul de asistaţi social, cu mai bine de 70%. Pe o bună parte i-a pus la muncă în folosul comunităţii, la pietruit străzile.   O altă măsură radicală, luată în această vară a fost suspendarea organizării zilelor oraşului. Având în vedere că un astfel de eveniment poate costa şi câteva zeci de mii de euro, edilul din Ştefăneşti spune că nu a mai vrut să arunce bani pe distracţie, având în vedere că oraşul are nevoie disperată de dezvoltare. ”Pentru că multă lume mă întreabă dacă se mai organizează Zilele Oraşului la Ştefăneşti răspund public, nu! Nu voi mai organiza Zilele Oraşului. Am tot sperat că aceste zile ale oraşului vor deveni un prilej de câştig pentru comunitate şi nu doar pentru distracţie”, a precizat Florin Buţura, primarul din Ştefăneşti.    Bani reinvestiţi   Edilul din Ştefăneşti spune că toţi banii care ar fi fost cheltuiţi pentru zilele oraşului vor fi folosiţi pentru plata cofinanţări a numai puţin de 6 proiecte europene pentru dezvoltarea oraşului, accesate de administraţia locală. ”În prezent Primăria Oraşului Ştefăneşti desfăşoară un număr de 6 proiecte cu finanţare nerambursabilă de 8.544.000 lei. La aceste proiecte cofinanţarea Primăriei Ştefăneşti se ridică la 1.417.000 lei, ceea ce înseamnă un efort financiar semnificativ. Toate acestea vin în sprijinul comunităţii şi eu le consider de maximă importanţă, punând acum pe un loc secund distracţiile”, a precizat edilul.

Printre altele proiectele europene presupun asfaltarea drumurilor, reabilitarea cinematografului din localitate, măsuri pentru integrarea persoanelor sărace şi găsirea unui loc de muncă pentru acestea, iluminatul stradal etc.


Facebook/Florin Buțura

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Vă rugăm să introduceți numele dvs.