Deputatul sătmărean Romeo Nicoară, alături de colegul său liberal Florin Roman au depus proiectul de lege: Corupții, fără pensii speciale

0

Judecătorii CCR, membrii Curţii de Conturi, diplomații, militarii sau poliţiştii nu vor putea beneficia de pensii speciale dacă au fost condamnaţi definitiv pentru comiterea de infracţiuni de corupţie, potrivit unei iniţiative a deputaților PNL Florin Roman şi Romeo Nicoară.
Aceştia au explicat, în expunerea de motive, că pentru aleşii locali sau pentru parlamentari există interdicţia acordării unei pensii de serviciu în cazul în care au fost condamnaţi definitiv pentru fapte de corupţie şi trebuie să se creeze o echitate între categoriile profesionale care beneficiază de pensii speciale.

“Prin această iniţiativă nu va mai exista inechitate între beneficiarii pensiilor speciale. Introducerea acestei măsuri ar reprezenta o responsabilizare în plus a celor care îşi desfăşoară activitatea în domenii remunerate din fonduri publice”, au mai apreciat iniţiatorii, potrivit newsweek.ro.

”Fără “pensii speciale” pentru cei care sunt condamnați definitv pentru fapte de corupție!

Am depus alături de colegul meu din PNL, Florin Roman, un proiect de lege care stabilește că indiferent de cine sunt beneficiarii pensiilor – de la parlamentari până la procurori sau primari – nu vor mai primi pensii “speciale” (de serviciu) dacă sunt condamnați pentru corupție. Fără diferențieri! Trebuie echitate în privința acestui tip de poziții publice”, a scris deputatul PNL de Satu Mare Romeo Nicoară pe Facebook.

Proiectul va intra mai întâi în dezbaterea Senatului, Camera Deputaţilor fiind for decizional.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Vă rugăm să introduceți numele dvs.