Dezastrul UDMR din administrația publică Sătmăreană. I. Conform lui Pataki și ai lui, totul e ”confidențial”, totul e ”la secret”, inclusiv informațiile de interes public!

2

Consiliul Judetean, populat cu o burghezie bugetară numai ”bună” pentru intențiile și ”filosofia” de management public ale unui președinte de CJ, ca Pataki Csaba, rămâne persistent în a ascunde tot ce ține de interesul public, de când udemeristul conduce județul.

Satmareanul.ro formulat, în urmă cu aproape două luni, o cerere de informare publică, conform Legii 544, în legătură cu un prejudiciu, constatat de Curtea de Conturi. Modul în care au tratat cei de la CJ Satu Mare solicitarea noastră legală și îndreptățită arată că au comportament și mentalitate de indivizi certați cu legea… Cum ei înșiși fac legi la nivel local și conduc Sătmarul, vă dați seama cam ce înseamnă încă un an cu acești oameni la ”butoanele” județului…

 

Ordin pe unitate, la Consiliul Județean: totul e ”confidențial”, totul trebuie ascuns… stăm toți uniți în a acoperi tot ce prejudiciem noi și predecesorii noștri! Nu importă faptul că nu servim interesul public al Sătmăreanului de rând!

Obsesia lui Pataki de a ascunde totul de Sătmăreni capătă accente comice, nu că Pataki – gamer-ul ”atent auditiv” – nu ar fi o comedie absolută!

Mai multe detalii, în filmulețul de aici, de pe timpul când Pataki se juca pe telefon jocuri pentru copii, prin Parlament, deși noi îl plăteam să facă legi…

După cum ziceam, șeful CJ Satu Mare și-a instruit angajații să ascundă tot, inclusiv aspecte ce au legătură cu alte persoane, decât domnia-sa, cum este predecsorul său, Adi Ștef.

Ca atare, când i-am întrebat, în baza Legii 544 (Legea privind liberul acces la informații de interes public), dacă au recuperat niște prejudicii despre care susțineau că le-a produs Ștef, au mințit și au ascuns tot, de la început până la sfârșit!

Vă reamintim faptul că fripturiștii, cu rol de purtători de cuvânt pe bani publici, ai lui Pataki, ne-au remis diverse amenințări, în forma unui drept la replică, pentru a corecta în investigația noastră, anul și mandatul de președinte CJ, în care Curtea de Conturi a constatat respectivul prejudiciu de 166 000 lei.

Absolut respectuos, noi am prezentat punctul de vedere al CJ și am corectat informația.

Dovada, mai jos….

Exasperat că am divulgat salariul de nabab pe care-l încasează, Pataki a obligat-o pe Alexandra Catargiu să se facă scut uman între el și presă. DREPT LA REPLICĂ: Ștef a produs prejudiciul invocat de Curtea de Conturi, nu Pataki!

În același timp, am solicitat, celor de la CJ Satu Mare, conform Legii 544, să ne comunice următoarele…

Deci, aflând că prejudiciul ar fi fost cauzat de Ștef, am întrebat dacă Pataki a aplicat legea și a recuperat prejudiciul… Noi intuim că nu și mai intuim că motivul este că la CJ Satu Mare s-a instaurat o mică oligarhie bugetară cu amante, securiști, fripturiși de prin presă și ceva udemeriști absolut incompetenți și fără chef să facă ceva, orice, pentru dezvoltarea județului nostru. Și vă detaliem, în continuare, de ce credem asta…

 

Obsedat să țină tot ce face la CJ la secret, Pataki își face purtătorii de cuvânt de râs: aceștia mint, improvizează, încalcă legea doar pentru un pumn de bani de la stat, adică salariul de bugetari cu care le cumpără Pataki demnitatea!

Vă reamintim că deja proprii săi colegi din CJ își pierd răbdarea cu fixația lui Pataki de a ascunde chestiunile de interes public: de exemplu ce are de gând să facă cu banii Sătmărenilor…

Recent, liberalul Adrian Cozma i-a blocat lui Pataki câteva proiecte de hotărâre de CJ, unul prin care voia să facă un artificiu care să permită unor fripturiști din Consiliul de Administrație al Aeroportului să ajungă la venituri de 30 000 RON/lun, sub pretextul că se duc la o ședință, din când în când… alt proiect, prin care încerca să impună un ”regulament al tăcerii”, atunci când domnia-sa, Pataki, achiziționează – DIN BAINI SĂTMĂRENILOR – imobile.

Dacă doriți să revedeți argumentația, aceasta este în acest material…

Liberalul Adrian Cozma a blocat un nou tun din bani publici pus la cale de Pataki: Șeful CJ voia să secretizeze detaliile achizițiilor de imobile din banii Sătmărenilor!

În ton cu șeful lor și purtătorii de cuvânt ai lui Pataki încearcă să ascundă totul de presa neaservită

Am menționat, mai sus, faptul că am solicitat detalii despre recuperarea prejudiciului de 166 000 lei imputat de Curtea de Conturi Consiliului Județean, prejudiciu despre care Pataki susține că ar fi de pe timpul lui Adi Ștef.

Absolut hilar, oamenii lui Pataki, mai întâi au susținut că nu vor să ne înregistreze cererea, probabil pentru că nu ne au pe lista cu jurnaliști fripturiști, pe care-i sponsorizează din banii publici ai Sătmărenilor…

Apoi, văzând că noi cunoaștem legile, s-au răzgândit și ne-au transmis că, de fapt, nu pot să îl întrebe, în decurs de 10 zile pe Pataki dacă a recuperat prejudiciul despre care tot el susține că i-ar aparține lui Ștef….

 

Probabil, Pataki era în concediu, ca de fiecare dată când inițiază proiecte prin care să dea tunuri financiare din bani publici… Cert este că a trecut termenul legal, însă Pataki nu ne-a comunicat – CONFORM LEGII – dacă a recuperat prejudiciul de la Ștef.

E o rușine cum înțeleg acești oameni să se comporte în anul de grație 2019, într-o administrație publică cu pretenții europene…

Aceasta e schimbarea propusă de UDMR, prin Kereskenyi și Pataki: rașul a ajuns menajerie de câini, la județ, Pataki e preocupat doar cum să ascundă de Sătmăreni modul în care le cheltuie banii, prin impunerea unor legi și regulamente ale tăcerii… ”confidențiale”.

Cu mici excepții, clasa politică și presa tac: e totuși la mijloc interesul nostru public, al tuturor, nu e cazul să tăcem. Cât despre tupeul lui Pataki de a încerca să ascundă totul de ochii propriilor votanți, asta arată nivelul de înțelegere al democrației și statului de drept, la care se află… Iar votanții au înțeles cu ce se ocupă UDMR-ul la Satu Mare, de aceea au reușit să facă pragul, doar în urma unor intervenții oculte, la Europarlamentare…

Reluăm, poate a fost ocupat cu jocurile pe telefon: Domnul Președinte Pataki, reamintiți-le purtătorilor de cuvânt că trebuie să ne spună nouă și Curții de Conturi dacă au recuperat prejudiciul – despre care tot Dvs. susțineți – că a fost produs de Adi Ștef…

 

2 COMENTARII

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Vă rugăm să introduceți numele dvs.