Documentarul ”Colectiv”, a avut premiera la Festivalul Internațional de Film de la Veneția. Aplauze în picioare pentru pelicula care are ca temă incendiul în care au murit 64 de oameni

0

Documentarul „colectiv” a avut premiera la Festivalul Internaţional de Film de la Veneţia. Membrii echipei au pășit pe covorul roșu pe acordurile piesei „The Day We Die”, a trupei Goodbye to Gravity, care concerta în club în momentul când s-a produs tragedia.

„Colectiv” este primul documentar românesc selectat în cadrul Festivalului Internaţional de Film de la Veneţia. Pelicula are ca temă incendiul din clubul din București și culisele luptei împotriva corupției din perioada care a urmat tragediei soldate cu moartea a 64 de oameni. „colectiv” este un documentar observaţional care spune povestea primului an de după incendiul din clubul Colectiv. Filmul urmăreşte cu egal interes autorităţi şi jurnalişti, într-o interacţiune permanentă de căutare şi expunere a adevărului.

Pelicula, regizată de Alexander Nanau, a fost proiectată în afara competiţiei.

Documentarul “colectiv”, de Alexander Nanau, a fost selectat și la ediţia de anul acesta a prestigiosului Toronto International Film Festival, unul dintre cele mai importante evenimente de gen din America de Nord, care va avea loc în perioada 5 – 15 septembrie.

Primele impresii ale publicului după premiera documentarului „colectiv” la Festivalul de Film de la Veneția: „Un denunț important, făcut în scopuri bune” Documentarul „colectiv”, în regia lui Alexander Nanau, a avut proiectat în premieră, miercuri, la Festivalul de Film de la Veneția. Sute de oameni, prezenți în sală, au apreciat pelicula care are ca temă incendiul din clubul bucureștean și culisele luptei împotriva corupției din perioada care a urmat tragediei soldate cu moartea a 64 de oameni.

Peste 400 de persoane au urmărit în premieră documentarul „colectiv”, primul film documentar românesc selectat în cadrul Festivalului Internațional de Film de la Veneția. Documentarul despre incendiul din clubul bucureștean Colectiv a fost proiectat în Sala Grande, unde sunt ecranizate pelicule celebre și sunt decernate premii în cadrul Festivalului de Film de la Veneția. Veniți din Italia, Elveția sau chiar din China, cinefilii au apreciat pelicula în regia lui Alexander Nanau.
Efortul de producţie a fost unul amplu, constând în 14 luni de filmare şi 18 luni de montaj, implicând peste 60 de oameni din echipa extinsă, din cinci ţări şi nouă naţionalităţi.

Filmul va fi disponibil pe HBO GO şi la HBO şi va fi distribuit în luna noiembrie în cinematografele din ţară prin Alexander Nanau Production în parteneriat cu Voodoo Films.
Surse: digi24.ro și libertatea.ro
Foto: digi24.ro

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Vă rugăm să introduceți numele dvs.