UDMR în epoca post-etnică? Voturile alegătorilor de etnie maghiară se îndreaptă spre PNL și USR. Cine insistă ca UDMR să facă pragul, împotriva dorinței alegătorilor de etnie maghiară?!

0

Etnicii maghiari nu se mai simt reprezentați de UDMR, un partid orientat spre exagerări anti-europene de tip Orban Viktor, un partid ce îndeamnă la derapaje iredentiste, încercând să-și țină electoratul captiv în tipare desuete, cu esență etnică, paseiste, un partid ce nu mai are legătură cu modernitatea politicii contemporane.

UDMR a ajuns să fie reprezentat de politruci, de tipul Hunor Kelemen, Magyar Lorand, Kereskenyi Gabor și Pataki Csaba, personaje cu viziune pesedistoidă care dovedesc, de fiecare dată când încearcă să-și motiveze electoratul, că nu au altceva în arsenalul de idei politice, decât prostiile separatiste de anii 90… Românii de etnie maghiară vor proiecte de dezvoltare, nu mai au răbdare cu propaganda desuetă de acum 30 de ani, adică singura platformă socio-politică a actualului UDMR.

E o altă generație în rândul votanților de etnie maghiară: una a tinerilor ce nu se blochează în limitări etnice, una ce nu mai are răbdare cu un UDMR susținut de forțe oculte/corupte să facă pragul electoral, în condițiile în care nu mai are nimic relevant de adus în societate, mai ales pentru proprii votanți.

Neîntâmplător, politicienii tineri din PNL și USR nu ezită să arate că nu se cantonează în ”clivaje etnice” și merg pe următorul principiu: UDMR și-a pierdut onorabilitatea, este în comă, însă electoratul său este absolut respectabil, are viziune occidentală, de Dreapta, deci merită ofertat!

 

O politică dincolo de manipularea politrucilor ce păcălesc electoratul UDMR: politicienii tineri, ca Adrian Cozma și Dan Barna, susțin, cu argumente, o politică post-clivaje etnice

 

Politica a trecut pe un alt nivel, inclusiv în România: politicienii tineri din ambele partide ce susțin o platformă alternativă la cea de tip PSD-ALDE-UDMR, adică PNL și USR, încep să propună o altfel de abordare.

În secolul 21, nu mai e timp de infantilisme din secole trecute și nu mai au sens tiparele folosite de politrucii UDMR abonați la sinecure din bani publici, pe care le obțin grație voturilor unui electorat, pe care dovedesc ulterior că nu-l respectă, în condițiile în care-i oferă la schimb doar propagandă ieftină, anti-europeană și subdezvoltare.

Acest lucru par să-l probeze în viața publică politicienii, ca liberalul Adrian Cozma sau useristul Dan Barna.

De curând, consilierul județean liberal sătmărean a surprins, când, cu ocazia Festivalului MedievArtFest din Ardud, a tradus mesajele unor oaspeți din Ungaria, arătând că stăpânește limba maghiară la perfecție.

L-am contactat pe Adrian Cozma în legătură cu acest aspect:

”A fost o imensă bucurie să fiu la MedievArtFest, un eveniment extraordinar al Ardudenilor. Am participat alături de Asociația ecvestră ”Perla Neagră” și m-am bucurat să fiu printre prieteni, eu fiind un apropiat, din punct de vedere afectiv, al Ardudenilor. E adevărat că vorbesc maghiară din familie – bunica și mama mea sunt de etnie maghiară și mă mândresc că, nu doar vorbesc, dar și scriu corect în limba maghiară, încă din copilărie. Nu mi se pare ceva ieșit din comun, în condițiile în care noi, Sătmărenii, suntem multiculturali, ceea ce face parte din dimensiunea noastră europeană, ca oraș. Deci ține de firescul lucrurilor, din punctul meu de vedere. Ca atare, m-am bucurat să susțin evenimentul Ardudenilor, inclusiv din postura de translator pentru primarii maghiari din localitățile înfrățite cu Ardudul…”, ne-a transmis consilierul județean liberal.

O abordare similară, relaxată, inteligentă, în raport cu propaganda ”clivajelor etnice” a politrucilor UDMR, pare a avea și useristul Dan Barna.

„Acesta este exemplul pe care USR îl dă, avem şi români, şi maghiari într-o perfectă şi normală colaborare. Cred că România ar trebui să depăşească acest clivaj etnic în care fiecare votează cu etnia lui. Pentru că, în realitate, România este un stat european, un stat deschis, este un stat în care cetăţenia e mai mult decât apartenenţa la o minoritate sau alta, este un element de a fi european într-o ţară europeană. Şi atunci eu am o aşteptare, USR dă acest exemplu, am avut la conducerea partidului şi avem în continuare vicepreşedinte de naţionalitate maghiară, lucrurile acestea nu există. Această temă trebuie depăşită”, a declarat Dan Barna, la Târgu Mureș.

Ce înseamnă acest nou tip de abordare: repudiere acestei propagande intreținută artificial de politruci UDMR, care sunt la al doilea sau al treilea mandat de sinecure din bani publici, asigurate de electoratul de etnie maghiară, pe care insistă să-l păcălească cu false teme.

România își caută calea spre dezvoltare, e nevoie de viziuni politice proaspete, noi: ce propun politrucii UDMR, prin propaganda clivajelor etnice, arată că nu au vreo preocupare în legătură cu problemele reale ale societății și ale votanților de etnie maghiară…

Dacă mai era nevoie de încă o dovadă – politrucii UDMR continuă cu același tip de propagandă și cu aceleași fixații etnice, în perspectiva alegerilor prezidențiale…

Din nefericire, din proxima competiția prezidențiale, Hunor a înțeles doar că e vorba de o luptă între etnii…

 

 

Cine ține UDMR în ”joc”? Doar corupții din PSD?

Cu toate că este în moarte clinică, din punctul de vedere al ofertei politice, anumite forțe ascunse din societate țin UDMR ”pe aparate”, peste pragul electoral.

Care e miza?

Cine vrea să se folosească de jocurile cinice ale lui Hunor Kelemen?

Cine are nevoie în UDMR de un Kereskenyi Gabor, în timpul mandatului căruia, Satu Mare aduce a menajerie de câini vagabonzi și aleargă în sens invers dezvoltării?!

Care e sensul pentru un reprezentant al UDMR în funcția de Președinte de Consiliu Județean, ca Pataki Csaba, care are comportament de pesedist, când vine vorba de cheltuirea banilor publici ai județului?!

Despre ce e vorba cu această formațiune, care a ajuns să-i reprezinte pe pesediști, mai degrabă decât pe etnicii maghiari?!

 

Citiți și…

 

Cum se sifonează banii Sătmărenilor în fundațiile de partid cu influență politică în Primărie (I): De la Coica, pân’la Kereskenyi, ”Identitas Alapitvany” și-a luat partea…

Liberalul Adrian Cozma a blocat un nou tun din bani publici pus la cale de Pataki: Șeful CJ voia să secretizeze detaliile achizițiilor de imobile din banii Sătmărenilor!

Dezastrul UDMR din administrația publică Sătmăreană. I. Conform lui Pataki și ai lui, totul e ”confidențial”, totul e ”la secret”, inclusiv informațiile de interes public!

Satu Mare, în zodia lui ”NU SE POATE”… Pataki și Kereskenyi – incompetență, neputință și nepăsare

UDMR Satu Mare și obiectivele sale dovedite. Episodul III: Guvernarea prin separatism pe criterii etnice și sfidarea identității și istoriei Sătmărenilor

Domnu’ Pataki, domnu’ Kereskenyi, ne scuzați că nu suntem îndeajuns de buni pentru Dvs! Dvs sunteți niște victime, ne cerem scuze că suntem tâmpiți și penali!

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Vă rugăm să introduceți numele dvs.