Praznic în Călinești-Oaș. Adrian Cozma: ”De fiecare dată când venim în Țara Oașului ne încărcăm pozitiv, ne încărcăm de tradiție!”

0

A fost praznic în Țara Oașului, la Călinești-Oaș în acest weekend. Duminică 8 septembrie, de ziua Nașterii Maicii Domnului, călineștenii au ținut praznic, iar primarul comunei, Dinu Birtoc, alături de localnici, i-au invitat și pe cei din împrejurimi, dar și prieteni ai comunei, să li se alăture în această zi de sărbătoare pentru comuna lor.

Gazdele și-au pus haine de sărbătoare pentru a întâmpina invitații. Ziua a început cu obișnuita slujbă bisericească ce are loc în fiecare duminică, iar după terminarea ei, gazdele: primarul comunei, alături de călineșteni i-au condus pe invitați la ciuperca pentru celebrul la ciupercă, specific Țării Oașului.

Acolo, ceterașii alături de țâpuritori și muzicanți i-au făcut pe cei mai mari jucăuși să se întreacă la danț. Fie că doar au admirat ori s-au implicat în dans, invitații călineștenilor au fost prezenți în ciupercă așa este rânduiala.
Aleșii locali și colegii din PNL ai primarului Dinu Birtoc, organizația județeană Satu Mare, au luat parte la praznicul de la Călinești-Oaș la invitația edilului.

Printre aceștia se numără consilierul județean Adrian Cozma, care și-a depus candidatura pentru funcția de președinte a Consiliului Județean Satu Mare, vicepreședintele CJ Ioan Rus, consilierul județean Carmen Dobra, consilierul Ioan Belbe, primarul din Turț, Ioan Irime, plus mulți alți primari din comunele vecine.

 

„Mă bucur să văd atâta culoare, atâta emoție, astăzi, în Călinești, cu ocazia praznicului Maicii Domnului. Este un moment important, un moment deosebit. De fiecare dată când venim în Țara Oașului ne încărcăm pozitiv, ne încărcăm de tradiție, de ceea ce înseamnă principii și tradiția care ne-a consacrat ca și popor român și popor creștin. Eu cred că astfel de tradiții, astfel de momente ca cele ce urmează, danțul la ciupercă cum îl cunoaște toată lumea, sunt momente unice, chiar la nivel național. Țara Oașului și Maramureșul ce mai păstrează aceste tradiții. Eu sunt onorat că mă aflu astăzi aici și să nu uităm un lucru: la nivelul Episcopiei Ortodoxe, anul acesta este dedicat satului românesc și gospodarului cu har. Cred că în comuna Călinești-Oaș avem ce sărbătorii atât din punct de vedere religios, cât și din punct de vedere al primarului gospodar, cel care își face treaba și dacă vine vorba de sărbătoare, cred că putem sărbătorii că în acest moment comuna Călinești-Oaș a ieșit din insolvență și se poate bucura de prosperitate”, a declarat consilierul județean Adrian Cozma la Călinești-Oaș.

Printre invitați s-au numărat și un ansamblu folcloric de tineri din Maramureș care au venit, bineînțeles, îmbrăcați specific zonei din care fac parte.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Vă rugăm să introduceți numele dvs.