Sătmărenii confirmă: periferiile municipiului sunt neglijate în totalitate. Ambrosia, planta periculoasă, își face în continuare de cap pe terenurile din oraș

0

Sătmărenii confirmă: periferiile municipiului Satu Mare nu neglijate în totalitate. De la gunoaie și mizerie, blocuri în stare critică, la gropi și câini vagabonzi, încă o problemă care necesita rezolvare încă din urmă cu câteva luni, este planta periculoasă care crește peste tot, în special în zonele nelocuite, numită ambrosia. Buruiana are două proprietăți nefaste incredibile: crește în neștire și se răspândește extrem de ușor, iar polenul ei este foarte alergenic, pentru că are o imensă concentrație.

Încă din luna iunie, planta periculoasă trebuia eliminată de pe terenuri potrivit Societății Române de Alergologie și Imunologie Clinică ( SRAIC), care atrăgea atenția atât opiniei publice cât și autorităților locale și centrale de pe care-l reprezintă „răspândirea plantei Ambrosia Artemisiifolia pentru sănătatea populației din mediul urban”, cu toate acestea, de-a lungul verii, mai mulți sătmăreni „vociferat” pe internet legat de dezinteresul autorităților de a-i scăpa de ambrozie. Atât în municipiul Satu Mare, sătmărenii s-au sesizat și s-au declarat nemulțumiți, cât și în întreg județul Satu Mare. Ba mai mult, chiar și la mult timp după ce în CJ Satu Mare s-a anunțat că proprietarii de terenuri vor fi amendați dacă nu curăță terenurile de planta care provoacă oamenilor tuse, îi face să le curgă nasul sau ochii  să le lăcrimeze, consilierii județeni au revenit cu aceeași problemă de câteva ori în fața conducerii județului după ce, povesteau aceștia, primesc în continuu plângeri de la sătmăreni.

Buruiana continuă să le dea bătăi de cap sătmărenilor încă de la începutul lunii verii când înflorește și până prin octombrie, uneori și la începutul lui noiembrie dacă e o lună călduroasă, așa cum au anunțat meteorologii că va fi anul acesta toamna lui 2019, și emite emite polen în continuu în acest interval.

Pe data de 2 septembrie 2019, o sătmăreancă a semnalat existența ambroziei într-o zonă din municipiul Satu Mare printr-o fotografie și următoarea întrebată adresată domnului primar Keresenyi: „Domnul primar nu ar fi mai bine sa va ocupați de curățarea și tăierea faimosului GAZON , format din AMBROZIE , loboda , scai și alte buruieni ( recent semănat?). Astă înseamnă, chiar și la 2 luni și jumătate de când produce și se eliberează în atmosferă cea mai mare cantitate de polen alergizant (perioada fiind vară-toamnă), nu toate terenurile cu ambrozie au fost curățate.

În continuare, așa arată câteva terenuri din zona Petre Ispirescu din municipiul Satu Mare, situația lor fiind semnalată astăzi, 9 septembrie 2019 pe pagina de Facebook: Satmareanul.ro.

„Din păcate toate periferiile acestui oraș arată horror , str. Petre Ispirescu plină cu ambrozie de 1-2 m”, a semnalat astăzi aceeași persoană. 

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Vă rugăm să introduceți numele dvs.