Sondaj CURS. Turul II al alegerilor prezidenţiale, în funcţie de adversarul lui Klaus Iohannis

0

Conform ultimului sondaj CURS realizat în perioada 27 August – 2 Septembrie, candidatul PNL la alegerile prezidențiale, Klaus Iohannis ar obține un al doilea mandat indiferent de adversar.

ultimul sondaj CURS, realizat în perioada 27 august – 2 septembrie, pe un eșantion de 1067 de respondenți, votanță, în vârstă de 18 ani și peste. Marja maximă de eroare la nivelul întregului eșantion: +/-3% la un nivel de încredere de 95%. Metoda de culegere a datelor: față-în-față, la domiciliul respondenților.

Astfel, într-un tur II împotriva Vioricăi Dăncilă, Klaus Iohannis ar obţine 65% din voturi, faţă de 56% în cazul în care contracandidat ar fi Gabriela Firea. Iohannis ar obţine 63% din voturi într-un tur II împotriva lui Dan Barna (USR-PLUS) şi 62% împotriva lui Mircea Diaconu.

Gabriela Firea stă cel mai bine la capitolul imagine. 48% dintre respondenţi au o părere bună şi foarte bună despre primarul general al Capitalei. 45% au o părere bună şi foarte bună despre Klaus Iohannis. Preşedintele în exerciţiu este urmat în clasamentul încrederii de Mircea Diaconu, cu 41% opinii bune şi foarte bune. Dan Barna are opinii bune şi foarte bune în proporţie de 31%, cu spaţiu de creştere odată cu creşterea notorietăţii. 30% dintre respondenţi au o opinie bună sau foarte bună despre Viorica Dăncilă.

În clasamentul partidelor conduce în continuare PNL, cu 31% intenţie de vot, urmat de PSD (26%), USR-PLUS (20%), Pro România (7%), ALDE (6%), UDMR (5%), PMP (4%).

Sursa: romaniatv.net

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Vă rugăm să introduceți numele dvs.