Tradiții pe mapamond în prima zi de școală

0

Începutul unui nou an școlar este marcat diferit în întreaga lumea. În funcție de tradițiile culturale și economice, ele diferă de la un stat la altul. Un lucru este clar însă: peste tot elevii, dar și părinții sunt la fel de emoționați.

În unele regiuni ale Germaniei de pildă, elevii primesc un cornet cu dulciuri în prima zi de școală. În Rusia, școala începe mereu pe data de 12 septembrie, chiar dacă această zi pică într-o zi de weekend, această zi purtând numele de ”Ziua Științei” la ruși.

În Noua Zeelandă, anul școlar începe întotdeauna în luna februarie, iar la ceremonia de deschidere a anul școlar nu lipsesc dansurile războinice ce reflectă cultura populației indigene Maori. În schimb, în India, prma zi de școală coincide cu începutul sezonului musonic. În prima zi de școală, copii indienilor primesc ghiozdane pline de rechizite, umbrele colorate și dulciuri.

Școala începe în luna aprilie în Japonia. Aici clasele de elevi  fac câte o fotografie la poarta școlii, apoi se duc la ceremonia de deschide din sala de sport. Copii poartă uniforme noi, iar mamele acestora vestitele kimonouri. În acest sat asiatic, educația este o prioritate națională, meseria de profesor fiind printre cele mai respectate, dar și mai bine plătite. Aici se spune că toți toți japonezii trebuie să se închine în fața împăratului, care este șeful statului, mai puțin profesorii.

În primii ani de școală, în Japonia se pune mare accent pe dezvoltarea caracterului și mai puțin pe cunoștințe. Pe tot parcursul școlii, elevii japonezi fac și curățenie în sălile de clasă.

În ceea ce-i privește pe chinezi, ei încep școala în China la începutul lunii septembrie. În această țară festivitățile de deschidere a unui nou an școlar sunt spectaculoase și dedicate partidului și conducătorului comunist al statului. Cu toate acestea, seriozitatea e mare în școlile chineze, iar în zilele cu examene naționale, părinții sunt liberi de la serviciu.
Foto: sfatulparintilor.ro

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Vă rugăm să introduceți numele dvs.