Plachetă de mulţumire pentru premierul Dăncilă, pe faţada unei şcoli reabilitate din bani publici

0

Plăcuţă „Pro Memoria” cu numele premierului Viorica Dăncilă, instalată pe faţada unei școli din județul Maramureș. Este vorba despre școala din localitatea Dragomireşti, „Liviu Rebreanu”. Școala a fost reabilitată şi extinsă din bani publici, prin fonduri de la Programul Naţional de Dezvoltare Locală (PNDL). Costul acestor lucrări s-a ridicat la de 3,5 milioane de lei.

Cel care a avut iniţiativa de a monta plăcuţa pe faţada şcolii a fost primarul localităţii Dragomireşti, Vasile Ţiplea. Edilul, potrivit declaraţiilor făcute de preşedintele Consiliului Judeţean Maramureş, Gabriel Zetea, a dorit astfel să mulţumească pentru efortul financiar făcut de Guvernul României.

„Fiecare proiect finanţat prin fonduri europene sau guvernamentale are obligativitatea amplasării la locul investiţiei a unui panou de informare care cuprinde informaţii vizavi de beneficiar, de cel care asigură fondurile, valoarea contractului, iar pentru că la Dragomireşti a fost un efort special făcut de Guvernul României, reabilitarea unei şcoli construită în anii `50 şi nemodrnizată până acum, primarul a ţinut să aducă o placă de culoare, printr-o iniţiativă proprie, realizată din fonduri personale. A prezentat placa ieri (n.r. – 9 septembrie) la inaugurarea şcolii, urmând ca aceasta să fie relocată într-un spaţiu neutru”, a declarat Gabriel Zetea, preşedintele Consiliului Judeţean Maramureş.
Reprezentanţii Şcolii „Liviu Rebreanu” din Dragomireşti au declarat pentru adevarul.ro că directorul unităţii de învăţământ se află în şedinţă de colegiu profesoral. De asemenea, la telefonul primarului localităţii Dragomireşti răspunde un angajat de la firma soţiei sale care nu cunoaşte subiectul.

Culmea, fondurile pentru reabilitarea şcolii au fost obţinute în vara anului 2017, perioadă în care premierul Viorica Dăncilă nu ocupa funcţia pe care o deţine astăzi. Lucrările de reabilitare şi extindere a unităţii de învăţământ au fost finalizate în luna mai 2019, după cum chiar constructorul o arată pe pagina de Facebook a societăţii.

Potrivit publicaţiei Educaţia Privată, şcoala nu a acordat aviz pentru amplasarea plăcuţei „Pro Memoria”, dar nici nu ştie cui i-a aparţinut iniţiativa.   „Nu a fost ideea şcolii. În niciun caz. Nu am alte detalii. (…) Din partea şcolii nu au aviz şi nu au făcut nici solicitare”, a declarat Dănuţ Iuga, directorul Şcolii „Liviu Rebreanu” din Dragomireşti pentru sursa citată.

„În ceea ce priveşte această plăcuţă care este proprietate privată a primarului din Dragomireşti, aceasta va fi amplasată într-o zonă neutră, într-o locaţie privată aleasă de primarul Vasile Ţiplea şi nu va rămâne pe peretele şcolii. Inspectoratul Şcolar Judeţean Maramureş şi Consiliul Judeţean Maramureş nu au fost consultaţi cu privire la realizarea acestei plăcuţe, care a fost prezentată doar la finalul ceremoniei, însă primarul din Dragomireşti a dat asigurări că placa va fi mutată într-o nouă locaţie la scurt timp după inaugurarea unităţii de învăţământ”, a arătat Antoaneta Bolchiş, purtătorul de cuvânt al Inspectoratului Şcolar Judeţean Maramureş. Lucrările de reabilitare şi extindere a Şcolii „Liviu Rebreanu” din Dragomireşti au fost finalizate în mai puţin de doi ani.


Sursa: adevarul.ro
Foto: Adriana Ofrim

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Vă rugăm să introduceți numele dvs.