România, localitatea fantomă care bântuie America

2

De aproape 140 de ani, în nord-estul Statelor Unite, printre dealurile din Pennsylvania, comitatul Meyersdale, puțin mai la stânga pe hartă de New-York, există un sat-fantomă care poartă numele de România.

Un sat din Pennsylvania se numește chiar România

Vechi de aproape 140 de ani, România nord-americană este în prezent o relicvă prinsă în mașina timpului, produs al unei profunde crize demografice.

Peisajul rural e compus din case abandonate, înăuntrul cărora obiectele au rămas neclintite, exact ca în ziua în care locuințele au fost părăsite, încremenite într-un „muzeu viu” al prafului, singurătății și ferestrelor sparte. Perfect normal, având în vedere că acolo mai locuiesc doar 20 de persoane.

Așezarea s-a înfăptuit ca rezultat al unui proiect de exploatare minieră, în secolul al XIX-lea, demarat de către un tip putred de bogat pe nume Philip Roman, potrivit AT1 România.

În mitologia colectivă, în România din America nu puteau lipsi poveștile despre sinucideri, incendii misterioase și ritualuri vrăjitorești transformând locul într-unul crepuscular.

După toate astea parca-ți vine să te întrebi dacă nu cumva poveștile din “Pruncul, petrolul și ardelenii” nu s-au petrecut cu adevărat.

Romania din America

Romania din America: un sat din Pennsylvania se numeste chiar Romania si seamana cu Romania noastra- credit: Mihaela Biliovschi

Publicată de AT1 pe Duminică, 18 septembrie 2016

Sursă: miscareaderezistenta.ro

2 COMENTARII

  1. Ceea ce ma intriga la fantome ceea ce pe multi le este frica este totul un fake (este in imaginatia noastra in loc sa acceptam realitatea) nu trebuie sa ne fie frica si sa acceptam temerile noastre ca si cum nu near pasa de orice lucru care se intimpla in viata noastra (exemplu nea murit pisica) , daca ar fi dupa mine nu imi este frica de moarte pt ca odata si odata tot vom muri daca nu acceptam realitatea o spun din proprie experienta.

  2. Mentiune: nu trebuie sa ne fie frica de psihopati care se dau drept fantome sau alte fiinte (animale sau extraterestri)doar de a face rau sau din amuzament cum am vazut pe youtube filmulete regizate de amatori.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Vă rugăm să introduceți numele dvs.