Senatorii au decis cine este al doilea om în Stat: Teodor Meleșcanu, ales președinte al Senatului

1

Teodor Meleşcanu este noul preşedinte al Senatului. În turul doi, a obținut 73 de voturi, față de 59, câte a obținut Alina Gorghiu, de la PNL.
Alina Gorghiu i-a atacat pe PSD și pe Teodor Meleşcanu pe care l-a acuzat de traseism dar şi pentru că a împiedicat votul românilor în diaspora.

Teodor Meleșcanu are 78 de ani şi este unul dintre veteranii politicii. A făcut parte din mai multe partide şi a fost ministru de Externe în mai multe cabinete, prima dată între 1992-1996, când premier era Nicoale Văcăroiu.

În trecut Teodor Meleșcanu era acuzat că a fost ofițer acoperit al Securității.

Președintele ALDE, Călin Popescu Tăriceanu anunță că atacă la CCR votul pentru alegerea președintelui Senatului, în timp ce Viorica Dăncilă l-a felicitat pe Facebook pe Meleșcanu.

„Felicitări domnului Teodor Meleșcanu pentru alegerea în funcția de președinte al Senatului României! Votul de astăzi certifică faptul că PSD are în continuare majoritate în Parlament și că, așa cum am spus și aseară, avem curajul și încrederea să venim la vot cu un nou guvern.”

Cel pe care românii l-au acuzat că a sabotat votul în diasporă a fost ales al doilea om în stat. Teodor Meleșcanu a fost ales președintele Senatului cu 73 de voturi.
Sursă foto: Agerpres

1 COMENTARIU

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Vă rugăm să introduceți numele dvs.