18 ani de la atentatele de pe 11 septembrie 2001. Turnurile gemene World Trade Center s-au prăbușit în urma unui atac terorist

0
Pe 11 septembrie 2001, istoria Statelor Unite ale Americii s-a schimbat radical când cele două turnuri gemene World Trade Center s-au prăbușit. O zi ca oricare alta s-a transformat într-un coșmar, iar data de 11 septembrie a rămas în mințile oamenilor drept cel mai sângeros atac terorist, ziua unei catastrofe care nu s-a mai văzut în orașul New York.

În dimineața zile de 11 septembrie 2001, 19 teroriști Al-Qaeda au deturnat patru avioane comerciale de pasageri. Teroriștii au preluat controlul avioanelor, prăbușind două dintre ele în Turnurile Gemene ale World Trade Center din New York. Toate  persoanele de la bord și mulți alți oameni care lucrau în clădiri au fost omorâți.

În total, în urma atacurilor au murit 2.993 de oameni, inclusiv cei 19 teroriștii. Cele mai multe victime erau civile, din 90 de țări, cu vârste cuprinse între 2 și 85 de ani, majoritatea fiind bărbați.

Ambele clădiri s-au prăbușit în decurs de două ore. Prăbușirea acestora a distrus și avariat și alte clădiri din jur.  După 18 ani de la tragicul accident, există, în continuare, numeroase versiuni conform cărora totul a fost o acțiune planificată a guvernului american, și că George W. Bush este responsabil de tragedie.

Mulți cetățeni ai Statelor Unite ale Americii susțin că ce s-a întâmplat pe 11 septembrie 2001, a fost un complot al administrației președintelui Bush, menit să justifice acțiunea de a începe un război împotriva Afganistanului și Irak-ului.  Adepții teoriei conspirației, susțin că de fapt, guvernul american ar fi amplasat explozibil în turnurile World Trade Center și la Pentagon, înainte că acestea să fie lovite de avioanele comandoului islamist.

De asemenea, teoria este susținută și de faptul că autoritățile au demolat controlat resturile ce au rămas în urma turnurilor, special că presa să nu găsească urme de explozibil printre dărâmături.

Sursa: ȘtirileProtv & Libertatea.ro
Foto: stirileprotv.ro

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Vă rugăm să introduceți numele dvs.