Spectacol ecvestru. Ziua Calului, ediția a doua, are loc la Ardud. Ce premiu inedit oferă organizatorii!

0

Ziua Calului are loc duminică, 15 septembrie, la Ardud. Aflat la a II a ediție, evenimentul va începe de la ora 11:30. Organizatorii invită sătmărenii la Cetatea din Ardud într-un număr cât mai mare pentru momente spectaculoase ca parada trăsurilor, cascadorii, concurs de frumusețe cabalină pe rase de cai și parada participanților.

”Pentru că în istoria omenirii calul nu a fost despărțit niciodată de om credem că celebrarea acestui nobil animal reprezintă în primul rând, o datorie morală pentru noi toți, cei care iubim, respectăm și admirăm frumusețea lui..
În esență, despre asta este vorba, de a ne aduce aminte, măcar într-o zi de cai, de acești prieteni care au fost alături de oameni, încă din zorii istoriei. Nu a existat nici o bătălie fără cai și chiar și inexpugnabila Troie nu a putut fi cucerită fără geniala idee a lui Ulise de a dărui troienilor un cal…troian. Știa prea bine, vicleanul stăpân din Itaca că cei din Troia nu vor putea refuza acest dar.
Haideți cu toți să aducem un omagiu”, calului, au declarat organizatorii.

Programul se va desfășura în felul următor: De la ora 12:00 Ansamblul Cetatea Codrului, de la ora 12:30 va avea loc un Concurs de atelaje, iar de la 14:30 „Concurs de îndemânare calare” și nu în ultimul rând, un
Spectacol simfonic – ecvestru, de la ora 16:30. Trupa Big Dima Band din Cluj Napoca va susține un muzical și va îmbrăca frumos atmosfera celui mai frumos eveniment dedicat cailor din Romania.

Intrarea este gratuită, iar un norocos participant poate pleca acasă cu un ponei în urma unei tombole.

Evenimentul este organizat de Asociația Ecvestră Perla Neagră, în parteneriat cu primăria Ardud.


Imagini de la ediția din 2018 a Zilei Calului, de la Ardud…


Sursă foto: Facebook/Asociația Ecvestră Perla Neagră

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Vă rugăm să introduceți numele dvs.