Viitorul ministru de Interne propus de Dăncilă: S-a pensionat la nici 40 de ani…acum are 42. Pensie de peste 7.500 lei pe lună

Dumitru Chirilă, cel propus de către premierul Dăncilă în funcția de ministru de Interne este născut pe 20 august 1978, a absolvit, în 1997, Școala de agenți de poliție din Câmpina. A fost până în 2003 subofițer de poliție, iar ulterior, a urmat Dreptul la Universitatea din Craiova, a terminat Colegiul Național de Apărare și are trei masterate. În 2003, a devenit ofițer.

Potrivit declarației de avere a secretarului de stat în ministerul de Interne, Dumitru-Daniel Chirilă, propus de Viorica Dăncilă pentru funcția de ministru de Interne, acesta a încasat, în 2018, pensii în valoarea totală de 91.200 de lei pe an. O scurtă perioadă de timp, a fost șef de diviziune în cadrul direcției de informații a Ministerului de Interne, dar și șeful Biroul de Combaterea Macrocriminalității Economico – Financiare, Spălării Banilor și a Infracțiunilor din Piața de Capital din cadrul Poliției Române, potrivit newsweek.ro.

Dumitru Chirilă s-a pensionat pe 20 martie 2017, la doar 39 de ani. În 2018, a primit circa 7.583 de lei pe lună pensie, adică 91.200 de lei pe an, potrivit declarației de avere.

A fost numit secretar de stat la MAI, chiar de către Viorica Dăncilă, în urmă cu o lună.

Recommended For You

About the Author: Redacția

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *