Forbes: El este cel mai bogat român. L-a întrecut pe Țiriac!

0

Programatorul român Daniel Dineș, fondator și director general al firmei IT UiPath, este primul miliardar în dolari din afaceri cu roboți software (bots), scrie ediția americană a revistei de business Forbes, într-un articol cu titlul „De la comunism la coding”.

Potrivit Forbes, într-un interviu luat lui Dineș la București, românul mai deține în prezent 20% din UiPath, liderul mondial în tehnologie RPA  – robot process automation, o companie evaluată la 7 miliarde de dolari după ultima rundă de finanțare obținută. Asta înseamnă că lui Dineș îi revine o avere de circa 1,4 miliarde de dolari.

„În aprilie, investitorii de pe Wall Street, inclusiv Wellington Management, au investit 568 de milioane dolari (în UiPath – n.r.), la o evaluare de 7 miliarde de dolari, făcând din Dineș, care deține mai mult de 20%, primul miliardar din bots din lume” – amintește Forbes.
Conform Forbes, Dineș este mai bogat decât Ion Țiriac.

Dacă ne luăm după cel mai recent top al miliardarilor lumii publicat de Forbes, Ion Țiriac are o avere  estimată la 1,1 miliarde de dolari (locul 1.818 mondial). Aceasta ar însemna că Ion Țiriac (80 de ani) a fost detronat de Daniel Dines (47 de ani) în topul celor mai bogați români

Totuși, Țiriac apărea cu o avere mai mare, de 1,8-2 miliarde de euro în anul 2018, în evaluările publicației românești Top 300 Capital, potrivit startupcafe.ro

Sursa: newsweek.ro
Foto: newsweek.ro

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Vă rugăm să introduceți numele dvs.