Profesoara care a atacat doi copii din Santău cu un spray lacrimogen nu va mai profesa!

0

Cazul care a scandalizat părinți și elevi deopotrivă la început de an școlar pare să se fi încheiat. Vestea că doi elevi de clasă pregătitoare din localitatea Santău, județul Satu Mare au fost atacați de către învățătoarea lor cu un spray lacrimogen, a șocat sătmărenii. Profesoara ar fi declarat autorităților că se afla în legitimă apărare, în momentul în care s-a produs incidentul.

Cei doi copii atacați au fost transportați la cabinetul școlii, apoi la camera de gardă a unui spital din apropiere pentru îngrijiri.

Purtătoarea de cuvânt a Inspectoratului Școlar Județean Satu Mare, Adriana Dîngă, a declarat că elevii sunt în afara oricărui pericol, iar clasa a fost preluată de alt cadru didactic.

Fostul ministru al Educației, Ecaterina Andronescu a declarat la un post tv că profesoara avea probleme în fiecare an cu elevii. „Această doamnă face probleme în fiecare an. Sunt cazuri similare. Mai bine și-ar căuta un alt loc de muncă, nu este potrivită pentru asta. Medicul îi dă de fiecare dată aviz favorabil, iar ea nu poate fi scoasă din învățământ!”, a declarat Ecaterina Andronescu, fost ministru al Educației, la Digi 24.

În urma celor întâmplate, s-a decis excluderea din învățământ a profesoarei.

Foto: Facebook/Inspectoratul Școlar Județean Satu Mare

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Vă rugăm să introduceți numele dvs.