Un preot are în grijă peste 130 de bătrâni rămași singuri pe lume. Nu primește niciun ajutor de la autorități

0

Un preot din județul Suceava are grijă de aproape 140 de persoane rămase singure pe lume sau fără posibilități de a se îngriji, fără niciun ajutor din partea autorităților.

Preotul Mănăstirii Bogdăneşti din județul Suceava, are grijă zilnic de peste 130 de suflete. A construit un cămin de bătrâni, unde are grijă ca vârstânicii să aibă unde să doarmă şi ce se mănânce. Părintele Gheorghe Longhinoaia nu primeşte nici un fel de sprijin de la autorităţi, cu toate acestea, nimic nu îl împiedică să îi ajute pe cei aflați în necaz și siguri pe lume, în ciuda propriilor neajunsuri și greutăți.

Preotul Loghinoaia a înfiinţat în jurul bisericii Aşezământul creştin filantropic „Acoperământul Maicii Domnului” un cămin pentru cele aproape 140 de suflete. Aici găsesc adăpost şi hrană bătrânii fără posibilităţi materiale.

„Mănăstirea Bogdăneşti a fost întemeiată de la început numai cu scop filantropic pentru ajutorul bătrânilor rămaşi fără locuinţă, abandonaţi de propria familie sau a persoanelor nevoiaşe ajunse în pragul disperării.

,,Începând din anul 2005, în internatul mănăstirii locuiesc zilnic aproximativ 125 de persoane de felul acesta, între care un număr de 26 de persoane sunt în amară suferinţă la pat şi primesc îngrijire adecvată”, a explicat preotul Gheorghe Loghinoaia.

Singura sursă de aprovizionare pentru cele necesare, bani pentru hrană şi medicamente, este uşa altarului, unde banul sau dania omului milostiv se împarte celor mai săraci.

Principalul sprijin al preotului din Bogdăneşti sunt alți oamenii care știu povestea preotului. Aceștia vin din toate colţurile ţării încărcaţi cu alimente şi medicamente necesare bătrânilor, mulţi dintre ei bolnavi, ţintuiţi la pat.

Camerele în care locuiesc bătrânii sunt curate, pline de lumină. Multe dintre persoanele ce locuiesc în aşezământul de la Mănăstirea Bogdăneşti sunt abandonate de copii ori nu au copii care să aibă grijă de ei.


Sursa: adevărul.ro
Foto: adevărul.ro

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Vă rugăm să introduceți numele dvs.