Omul sfințește locul! Preot, asistent medical și viitor pompier într-un cătun cu 300 de oameni

0

Părintele Vasile Boldeanu este exemplu viu al zicalei: ”Omul sfințește locul”. Acesta a sfințit un sat din nordul județului Galați, cu câteva sute de suflete, preotul a reușit în câțiva ani să demonstreze că dacă vrei ceva cu adevărat, poți schimba. La 38 de ani, părintele Vasile slujește în biserică, oferă consultații ca asistent medical, predă Religie și Biologie la școala din sat, iar în curând va deveni și pompier. Preotul este cu adevărat un exemplu pentru comunitatea în mijlocul căreia locuiește.

În urmă cu 17 ani, preotul Vasile Boldeanu poposea în satul Cărăpcești din Galați, tânăr și cu sufletul plin de ambiții și speranță. Cătunul, cu doar 300 de oameni, era cel mai sărac din zonă. Nu erau drumuri, iar curent electric aveau doar câteva case. Pentru acești oameni cel mai greu era iarna când rămâneau izolați cu săptămânile din cauza nămeților. Oricine altcineva s-ar fi descurajat și-ar fi făcut cale-ntoarsă, însă părintele Vasile Boldeanu a rămas.

Vechea biserică din sat stătea să se dărâme, dar părintele s-a apucat să ridice alta, din lemn. Cu  multă răbdare și blândețe, i-a întors pe localnici către credință, prin puterea exemplului. Mai mult, pentru că în sat nu exista un medic, părintele a luat o hotărâre extrem de îndrăzneață: a devenit asistent medical voluntar.

În curtea bisericii a amenajat un cabinet. Are medicamente, ceva aparatură și poate oricând să consulte bolnavii.

După ce problema sănătății a fost rezolvată, părintele a trecut la următoarea etapă, educația. La etaj a amenajat o bibliotecă în care a strâns aproape 7 mii de volume.
I s-a părut că-i ajută prea puțini pe copii, așa că s-a înscris la Facultatea de Biologie. Pentru că știința nu putea să lipsească din educația micuților.

Părintele nu și-a mai luat salariul de la Arhiepiscopie de mai bine de 10 ani. Toți banii se duc în biserică și în acțiuni de caritate. Acesta a reușit să cumpere un teren și s-a apucat să ridice un azil de bătrâni.

Bunătatea lui nu se oprește aici. S-a înscris la școală de șoferi pentru permis categoria C și D și plănuiește să cumpere o mașină de pompieri. Dorește să fie primul care sare în ajutor în caz că viața unui sătean sau ceva ar lua foc ceva în sat.
Faptele bune ale părintelui Vasile Boldeanu nu au rămas nerăsplătite. De altfel, el consideră că acum a început să culeagă roadele. Într-o zi urâtă de iarnă, în faţa porţii sale a ajuns o maşină, trimisă tocmai din Italia.

Sursă foto: adevărul.ro

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Vă rugăm să introduceți numele dvs.