Pentru prima dată în istoria ei, Filarmonica “Dinu Lipatti” intră cu un concert în programul național al Festivalului “George Enescu”

0

Pentru prima oară în istoria ei, Filarmonica “Dinu Lipatti” va concerta în programul național al Festivalului “George Enescu”. Filarmonica Dinu Lipatti va participa în premieră la al treilea cel mai important eveniment muzical din lume, după BBC Proms și Festivalul din Lucerna, respectiv la Festivalul “George Enescu”, transmis de Televiziunea Română și Societatea Română de Radiodifuziune – Radio România.

Concertul simfonic va avea loc joi, 19 septembrie, de la ora 18.30 și îl va avea ca solist pe Vlad Răceu, violonistul concertist al Filarmonicii, care va interpreta Concertul pentru vioară și orchestră de Paul Constantinescu, alături de orchestra dirijată de Cristian Lupeș.

Inițial partitura solistică a lucrării urma să fie susținută de regretatul fost director Dr. Rudolf Fatyol, iar concertul va avea și un pregnant caracter memorial. Maestrul dr. Fátyol urma să susțină la vioară alături de orchestra filarmonicii secțiuni din suitele de balet “Romeo și Julieta”, alături de dirijorul Cristian Lupeș.

Maestrul dr. Fátyol spunea că este unul dintre cele mai importante momente din istoria instituției de cultură care urmează să aniverseze 70 de ani de existență în toamna acestui an. Evenimentul urma să pună în evidență personalitatea și activitatea maestrului și reprezenta încununarea unei serii de recunoașteri ale meritelor sale.

Este valabil abonamentul nr. 2, iar biletele se găsesc la intrarea în sala de concerte a Filarmonicii, potrivit primăriei Satu Mare.

Foto: filarmonicasm.ro

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Vă rugăm să introduceți numele dvs.