Reușită mondială pentru un student român: A câștigat Premiul Nobel Junior 2019 pentru Economie

0

Un student roman de la Universitatea din Manchester se numara printre laureatii Global Undergraduate Awards – Global Winners 2019, un program ce recompenseaza realizari originale si creative ale studentilor, cunoscut si ca Premiul Nobel Junior.

Ștefan Pricopie, absolvent al Universității Manchester, a câștigat la secțiunea Economie. Acesta a fost desemnat câștigător al premiilor acordate sub patronajul președintelui Irlandei, pentru teza sa de licență despre învățământul public și fenomenul de brain drain.

Distincțiile sunt oferite de o organizație nonguvernamentala aflată, din 2012, sub patronajul președintelui Irlandei, Michael D. Higgins. Câștigătorii celor 25 de categorii, reprezentând diferite discipline academice, au fost aleși în urma evaluării realizate de un juriu format din peste 400 de membri ai comunității academice și după analiza celor 3.400 de proiecte înscrise.

Studenții câștigători își vor prezenta proiectele în cadrul 2019 UA Global Summit, desfășurat în luna noiembrie la Dublin.

Ștefan Pricopie este fiul lui Remus Pricopie, fost ministru al Educației și rectorul SNSPA. Ștefan Pricopie are 22 de ani și în iunie 2019 a absolvit cu High First-Class Honours programul de economie-matematică din cadrul Facultății de Științe Sociale de la Universitatea Manchester, UK. Tot anul acesta, tânărul a primit premiul special din partea Decanului Facultății de Științe Sociale – Dean’s Award for Achievement.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Vă rugăm să introduceți numele dvs.