România contra Koveși. Premierul Dăncilă a infirmat ipoteza lui Cioloș: fosta șefă a DNA nu va avea susținerea României pentru Parchetul European!

1

De ceva timp, se întreprind demersuri intense de lobby la nivel european, pentru impunerea fostei șefe a DNA în fruntea Parchetului European.

Într-un interviu acordat G4media, ex-Premierul Dacian Cioloș, lider al Renew Europe, avansa ipoteza că Codruța Koveși va fi susținută de Guvernul României.

”Cum au spus unii, acolo, acuma o putem susține pe doamna Kovesi că nu mai e domnul Dragnea în fruntea PSD. Sper să înțeleagă că e vorba de interesul României de a avea români competenți în cât mai multe poziții”, a declarat Cioloș pentru G4Media.ro.

Lucrurile nu stau așa deloc, iar acest lucru a devenit oficial miercuri seara, după CEX-ul PSD…

”Nu susţinem un mandat pentru Laura Codruţa Kovesi. Mi se pare o abordare firească: atunci când există suspiciuni, trebuie să lămurească aceste lucruri, pe urmă să ocupe această funcţie. Îmi menţin poziţia”, a fost anunțul făcut de Viorica Dăncilă, Premierul României.

Chestiunea se va lămuri în următoarele 24 de ore, în condițiile în care ambasadorii statelor member UE vor vota joi pe cel care va obține susținerea Consiliului pentru postul de șef al Parchetului European.

1 COMENTARIU

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Vă rugăm să introduceți numele dvs.