Fitero, cel mai mare crescător de cai, despre „Ziua Calului” de la Ardud: ”A fost, poate, cel mai reușit eveniment de acest fel din Ardeal. Nota 10”

0

Umblă vorba prin Satu Mare că cea de-a doua ediție a ,,Zilei Calului” de pe 16 septembrie, de la Ardud, s-a bucurat de multă apreciere din partea publicului sătmărean și nu numai, pe lângă spectaculosul concurs ecvestru la care s-au întrecut cele mai superbe rase de cai. Pe ritmurile Fanfarei Beltiug, evenimentul a fost deschis cu defilare călare pe cai, la ora 11:30.

Așa cum a fost numit de către invitați, „Ziua Calului” a fost poate cel mai reușit concurs de acest gen, organizat în regiunea de nord-vest a țării. Invitații speciali ai evenimentului au participat din cinci județe: Prezenți la Bihor, Maramureș, Sălaj, Cluj și Suceava la Stationul Cetății Ardud.

Organizatorii, primarul Ardudului – Ovidu Duma și Asociația Ecvestră Perla Neagră au cules toate laudele.

Concurenții au trecut prin trei probe, și anume: „Proba Atelaje”, „Îndemânare Călare” și concursul de ,,Frumusețe Cabalină”, unde s-au întrecut unele dintre cele mai spectaculoase rase de cai.

Petre Fitero din județul Bihor, cel mai tare crescător de cai așa cum este numit, prezent la eveniment, a declarat pentru sătmăreanul.ro că a fost cel mai reușit concurs ecvestru la care a participat. Acesta s-a declarat surprins de numărul mare de participanți și i-a felicitat pe organizatori pentru atenția la detalii, profesionalismul, omenia și buna organizare a evenimentului.

De asemenea, acesta a ținut să felicite sătmărenii pentru ospitalitatea de care au dat dovadă și speră că acest concurs să fie cât mai longeviv.

„A fost organizare de nota 10. Le-aș da notă și mai mare, dar nu se poate. Defilarea, concursul, mâncarea… am participat și anul trecut și voi mai participa, dacă voi fi invitat. Eu nu am ce să le reproșez. A fost o organizare de la nota 10, au făcut ceva frumos, la 10 concursuri la care am participat nu am văzut atâta lume. Organizatorii, primarul Duma Ovidiu, avocatul Cozma, Zoltan…nu îi știu pe toți, au mulțumit la toată lumea…nu ne cunoaștem personal…o să mai vin cu drag și la anul, dacă voi fi invitat. 

La probele astea nu se pot face șmecherii. Au fost numai cai valoroși, iar câștigătorii au fost aleși corect”, a cochis Petre Fitero, deținătorul celei mai mari herghelii de cai din țară.

Orchestra Bigg Dimm a Band din Cluj Napoca și Paska Lehel au încheiat evenimentul, urmat de tombola unde premiul cel mare a fost un ponei superb de care s-a bucurat o familie cu doi copii.Foto: Vali Mada 

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Vă rugăm să introduceți numele dvs.