Președintele, reacție după votul obținut de Laura Codruța Koveși: O victorie pentru România!

1

Președintele Klaus Iohannis a transmis un mesaj cu ocazia numirii Laurei Codruța Kövesi în funcția procuror-șef european de astăzi. Acesta a numit rezultatul votului „O victorie pentru România”, în ciuda opoziției Guvernului. 

”Salut votul acordat astăzi în reuniunea Comitetului Reprezentanților Permanenți ai guvernelor statelor membre pe lângă Uniunea Europeană (COREPER), prin care s-a exprimat un sprijin larg în favoarea candidaturii doamnei Laura Codruța Kövesi pentru poziția de procuror șef al Parchetului European.

Mă bucur că votul acordat de statele membre ale Uniunii Europene a fost unul substanțial, fapt care confirmă aprecierea pentru pregătirea, experiența și competența doamnei Kövesi.

Rezultatul de astăzi reprezintă o victorie importantă pentru România, cu atât mai mult cu cât a fost obținut în pofida faptului că Guvernul PSD a încercat permanent să blocheze candidatura unui profesionist, recunoscut pentru lupta sa împotriva corupției și în apărarea statului de drept.

Așa cum am acționat în acest caz, voi continua să sprijin români integri, competenți și profesioniști în funcții de conducere la nivelul instituțiilor Uniunii Europene”, a transmis președintele Klaus Iohannis.

De asemenea, se pare că comisarul european Luminița Obădescu s-a conformat solicitării șefului statului și ar fi votat în favoarea lui Koveși, în ciuda afirmațiilor premierului Dăncilă, care a declarat miercuri seara că nu o vor susține pe Laura Codruța Koveși pentru funcția de procuror-șef european.

Vă reamintim, Laura Codruța Koveși a obținut 17 voturi din 22 și astfel va fi numită procuror-șef european.

1 COMENTARIU

  1. Domnule președinte, i-ați întors spatele ca să vă păstrați scaunul,iar acum o întoarceți ca la Ploiești să vă prelungiți șederea pe acel scaun? Nu uităm și nu vă iertăm! 🤬

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Vă rugăm să introduceți numele dvs.