Victorie categorică pentru Laura Codruța Koveși: a fost votată procuror-șef european de ambasadorii statelor UE

0

Oficial, Laura Codruța Koveși a fost votată Procuror-șef European. Koveși este prima persoană care ocupă această funcție nou înființată. În cadrul Consiliului, ambasadorul României la UE a votat împotriva fostului șef al DNA. Urmează acum un vot în Consiliul European, dar acesta este mai mult o formalitate, numirea lui Koveși în funcție fiind deja o certitudine.

Votul pentru Laura Codruța Koveși a fost covârșitor: 17 puncte din 22, au mers la ea.

”Laura-Codruța Kövesi a câștigat acum în mod categoric votul pentru poziția de procuror-șef european în Consiliul Uniunii Europene. Candidata noastră a obținut 17 voturi din 22 de voturi exprimate. Este o victorie categorică”, a anunțat pe Facebook europarlamentarul Siegfried Mureșan.

Președintele PNL, Ludovic Orban, a anunțat pe că Laura Codruța Kovesi a fost votată de Consiliul UE pentru funcția de procuror-șef european.

Reacția PNL la votul pro-Kovesi din Consiliul UE: Este o victorie imensă pentru România, la care a contribuit decisiv președintele Iohannis, alături de liderii și europarlamentarii PNL

Și Dacian Cioloș,  Liderul Renew Europe, a declarat încă de ieri din informațiile pe care le deținea ”de la nivel înalt din Guvern”, ar exista o susținere la această oră pentru fosta șefă a DNA din partea Executivului de la București, pentru G4media.

Foto: Digi24

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Vă rugăm să introduceți numele dvs.