Tânărul primar care și-a scos comuna din Evul Mediu cu fonduri europene, a investit 10 milioane de euro în infrastructură și a atras investitori străini

0

Alin Nica, a devenit la 23 de ani, cel mai tânăr primar din România, în urmă cu 15 ani, în comuna Dudeştii Noi, județul Timiș. Principiile sale au transformat complet localitatea pe care o conduce, aflată la începuturile sale, în beznă. În loc de sat asistat social, el a transformat-o într-o zonă rezidenţială.

Când a fost ales prima dată, în 2004, Alin Nica devenea cel mai tânăr primar din România. Avea doar 23 de ani și făcea parte din noua generaţie de politicieni, cu principii sănătoase, bazat pe principii liberaliste, pe dezvoltare şi progres.

În urmă cu 15 ani, Dudeşii Noi era un sat izolat de lângă Timişoara, fără drum asfaltat şi în beznă. Venirea lui Alin Nica a adus schimbarea de mentalitatea şi de atitudine. Tânărul primar s-a apucat rapid de treabă, după ce, chiar el a declarat în comună era „beznă”, nu avem nici măcar un sediu al Primăriei.

Cel mai mare proiect pentru comuna pe care a conduce a fost în valoare de 2,5 milioane de euro – realizarea canalizării. Dudeştii Noi a devenit o veritabilă zonă rezidenţială a Timişoarei, având în vedere că se află la o distanţă de doar 12 kilometri. A ajuns una din comunele cu cea mai tânără populaţie din judeţul Timiş.

A câştigat mandat după mandat, iar edilul s-a gândit că pentru a atrage bani la bugetul local şi a reduce şomajul singura variantă era să promoveze investiţiile în zonă. A doua variantă a fost accesarea de proiecte şi finanţări europene, iar în al treilea rând era eficentizarea colectării taxelor şi impozitelor.

S-a asfaltat în comună drumul principal cu ajutor de la Guvern, pentru că nu aveau acces spre Drumul Național. Faţa comunei s-a schimbat radical, iar primarul Nica a câştigat lejer mandat după mandat. A pus accent pe aspectul gospodăriilor, iar cei care nu îşi făceau curat în faţa caselor erau amendaţi. S-a interzis chiar şi lăsarea animalelor pe străzi, comuna a fost împânzită de cuşuri de gunoi, s-au asfaltat toate drumurile principale, iar străzile secundare au fost pietruite.

Surse: adevărul.ro & wawlist.com

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Vă rugăm să introduceți numele dvs.