Călinești-Oaș: Opoziție, sabotaj e numele tău! Iar numele SABOTORILOR, unii chiar posibili INFRACTORI de la PSD-ALDE, sunt: COPIL, MOLNAR, BOTA, SURD, FANE, ȚĂRAN, PASCA, TRIFON

5

Se pare că misiunea conglomeratului toxic PSD-ALDE – pentru mandatul 2016-2020 – nu a fost alta, decât să aducă România în genunchi.

La nivel central, s-au mai liniștit lucrurile, mai ales după ce cetățeanul de onoare al orașului Negrești-Oaș, respectiv pușcăriașul Liviu Dragnea, a fost îndepărtat, cu cătușe pe mâini, de la putere.

Din păcate, la nivel local, reprezentanții alianței toxice continuă să-i saboteze pe cei care vor să facă ceva pentru comunitate.

Un astfel de exemplu – absolut uluitor – este și în comuna sătmăreană, Călinești-Oaș, unde consilierii PSD-ALDE sabotează orice încearcă să facă bun pentru comună primarul PNL, Dinu Birtoc…

Numai consilierii PNL vin la ședințele CL Călinești-Oaș

Nesimțirea pesedist-aldiștilor locali este cu atât mai mare, cu cât nici măcar nu au o atitudine bărbătească, în legătură cu această chestiune: nu vor nici să-și piardă mandatele, ca atare au grijă, în ultimul moment, să respecte legea, dar nici nu fac nimic pentru comună – nimic altceva, decât să blocheze orice proiect al primarului.

Din câte se pare, această strategie ar fi fost făcută de Aurelia Fedorca, imediat după ce Copil Gheorghe a pierdut Primăria, după 4 mandate, la finalul cărora a adus comuna în insolvență.

 

Mai mult de trei ani de SABOTAJ! Consilierii locali PSD-ALDE din Călinești – Oaș, unii chiar posibil PENALI, ”joacă” împotriva interesului public al comunității! FELICITĂRI celor care i-au votat!

Comuna Călinești-Oaș pierde proiecte, pierde bani europeni, rămâne în urmă, ca dezvoltare, din cauza unor politruci de la PSD-ALDE, unii dintre ei chiar cercetați penal – adică pe calea să fie definiți INFRACTORI.

Nu zicem întâmplător că unii dintre următorii sabotori e posibil să fie eclarați, conform Legii, infractori și să ia calea fostului lor șef politic Dragnea…

COPIL GHEORGHE

TRIFON ALEXANDRU

PASCA IOAN

TARAN IOAN

MOLNAR MIHAI

SURD IONAȘ

BOTA DUMITRU

Doi dintre aceștia – nu le dăm numele, cei doi posibili INFRACTORI bucurându-se, totuși, de prezumția de nevinovăție – pot fi considerați, conform legii, pericol social: cei doi au bătut un paznic de la firma care asigură paza la baraj, pe motiv că i-a deranjat când beau ca porcii lângă baraj și sunt cercetați penal.

Iar, apoi, pentru că victima lor nu a acceptat să retragă plângerea penală făcută pe numele celor doi, au reziliat, abuziv, contractul firmei de pază. Ulterior, au revenit, speriați, asupra deciziei…

Noi le știm numele și-i asigurăm că nu e cazul să spere că pot ”aranja”ceva în justiție, ne vom interesa de dosarul lor și, de îndată ce acesta se soluționează și devine public, vom prezenta toată povestea pentru votanții acelor doi consilieri, posibil infractori.

Dacă pentru faptul că sabotează interesul public al comunei nu plătesc penal, pentru agresiune fizică – ceea ce este o infracțiune – sunt pasibili de pedeapsă penală.

Totuși, unii dintre ei plătesc și penal prin alte țări – poate vreți să-l mintrebați pe consilierul Țăran, de ce are porecla ”Țăran-Interpol”…? Cetățenii onești din Călinești-Oaș au votat niște personaje dubioase, pe listele PSD-ALDE, care nu dau doi bani pe comună.

De exemplu, trei dintre ei nici măcar nu-și câștigă traiul în țară – e vorba de Țăran, Trifon și Pasca. Partidele lor știu asta: cei trei vin O DATĂ la trei luni în Călinești-Oaș, participă la ședința de Consiliu Local, numai ca să fie siguri că-și păstrează funcția de consilier local și-l sabotează pe Primar.

De fapt, CEI DE LA PSD-ALDE ÎI SABOTEAZĂ PE CETĂȚENII DIN CĂLINEȘTI-OAȘ. Oameni buni, puteți să jubilați, PSD-ALDE SCUIPĂ PE VOTUL DVS., DE PESTE TREI ANI!

 

Ce pierd oamenii din Călinești-Oaș, în timp ce PSD-ALDE își bate joc de ei și de votul lor!

I-am contactat pe cei din Primărie, pentru a vedea cum pot funcționa în aceste condiții.

Primarul Birtoc pare ajuns la limita puterilor, după ce a dus în spate, peste trei ani, un consiliu local de trântori sabotori, care-și sfidează electoratul.

” Credeți-mă, nu-i înțeleg pe cei de la PSD-ALDE. Am arătat că am bunăcredință. Am reușit să scoatem comuna din insolvență, mie-mi pasă de acest loc, nu stau prin Belgia și Austria, ca unii consilieri locali – oamenii îi știu cine sunt… Vreau să dezvoltăm Călinești Oaș. Numai eu știu cât m-am luptat cu ei – în 3 ani, deși PSD-ALDE și-a bătut joc, constant, de mine și de cetățenii din Călinești-Oaș, am facut peste 10 km de asfalt, am modernizat scoala, am făcut tot ce-a depins de mine să îndrept lucrurile, după ce Copil ne-a furat timp de 16 ani…! Ei asta vor – să se întoarcă iar la furat! Îi rog pe cetățeni să urmăreacă ce fac acești oameni, cărora le-au dat votul: consilierii PSD-ALDE lucrează împotriva bunăstării cetățenilor din Călinești-Oaș… ”, ne-a declarat Dinu Birtoc.

L-am întrebat pe primar ce măsuri se pot lua cu ei…

”Numai partidele lor pot lua măsuri, eu nu am ce să le fac – lipsesc la două ședințe de consiliu local, vin la a treia, ca să fie siguri că nu-și pierd mandatul. De asemenea, când vin, improvizează ceva proiecte de hotărâri irelevante, însă care nu se concretizează, pentru că nu au interes, le propun așa, de formă, în bătaie de joc față de interesul comunei. Ce vă pot spune este că sabotează orice demers de-al meu de a aduce bani europeni, pentru dezvoltarea comunei. Conform legii, eu nu pot angaja cheltuieli pentru proiecte din foduri europene fără acordul lor. Pur și simplu, PSD-ALDE BLOCHEAZĂ CĂLINEȘTI – OAȘ, ÎI FRÂNEAZĂ DEZVOLTAREA!”, ne-a declarat Primarul Dinu Birtoc.

Primarul ne-a mai transmis și că vrea să depună proiecte pentru onținerea de finanțări europene pentru canalizare, asfaltare de strazi si iluminat – ”există în continuare posibilitatea sa aplicăm, dar nu vor cei de la PSD-ALDE…”, a declarat acesta.

Mai mult, PSD-ALDE blochează inclusiv obținerea de finanțări de la Consiliul Județean, finanțări pe care CJ le promite, însă pentru obținerea lor e nevoie de anumite documentații, ce sunt blocate de consilierii locali… De ex., asfaltarea drumului de legătură dintre Bixad si Calinești (Boinesti-Lechința).

În curând, susține Birtoc, ”din cauza lor, nu vom putea asigura serviciile publice esențiale – iluminat public, alimentarea cu energie electrică la stația de apă și canal. Avem deja somații de neplată cu mai multe facturi. Riscăm să nu mai putem furniza serviciile către cetățeni”.

Primarul susține că economisește bani cât poate, ca să facă față la acest sabotaj continuu: ”Anul trecut când am sărbătorit 100 ani de la Marea Unire n-a participat decat un singur consilier de la PNL. Mi-au reproșat că am cheltuit banii, pentru acest eveniment, deși tot ce s-a cheltuit au fost bani din donații private, nici un leu de la buget!”.

 

Președinta PSD, Aurelia Fedorca, nu e străină de decizia cu sabotarea comunei Călinești – Oaș!

Primarul Birtoc susține că șefa PSD a impus această strategie, imediat după alegerile din 2016.

”Daca nu-l sabotați nu-l mai schimbă nimeni”, le-ar fi transmis Fedorca, în 2016, consilierilor PSD-ALDE, susține primarul Dinu Birtoc. ”Doi dintre consilieri – Gavrău Florin si Rus Mihai- i-au zis lui Fedorca Aurelia că demisionează, deoarece ei vor să facă ceva pentru comună, nu doar să împiedice. I-a dat Fedorca afară pe amândoi din PSD!”, susține primarul.

Așa s-a ajuns la această situație, ce este clar, e una deliberată…

Lucrurile stau astfel:

  • Fostul Primar, Copil, a adus, după 4 mandate, comuna în insolvență;
  • Noul Primar a scos-o din insolvență, are deja rezultate pozitive, dar nu este lăsat să dezvolte comuna cu fonduri europene, tocmai de Copil Gheorghe și 2-3 dubioși cu dosar penal, de la PSD-ALDE;
  • Călinești-Oaș e frânată din dezvoltare de un grup de consilieri PSD-ALDE, care-și bat joc de proprii concetățeni. Unii dintre acești consilieri lucrează în străinătate(am aflat unde, o sa le contactăm patronii să le cerem puncte de vedere în legătură cu aceste personaje, unele pe nivel de pericol social!), vin doar o dată la trei luni, la câte o ședină de Cosiliu Local, ca să țină de funcție. Lor le este INDIFERENT dacă localitatea se prăbușește, cum vrea PSD-ALDE, sau se dezvoltă, cum vrea Primarul Dinu Birtoc;
  • Întreaga strategie de blocare a comunei este gândită și întreținută de Aurelia Fedorca și PSD, cu scopul de a-l readuce pe ”Copil-insolvență” pe scaunul de primar.

Îi rugăm pe consilierii sabotori să țină telefoanele deschise, vrem să vorbim cu ei, concret, pe proiecte pe care le blochează, să explice oamenilor de ce nu vor canalizare, asfaltare, modernizare, dezvoltare pentru comuna pe care o reprezintă.

VOM REVENI.

 

5 COMENTARII

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Vă rugăm să introduceți numele dvs.