10 candidați pentru Cotroceni. Care sunt aceștia?

0

Perioada de depunere a candidaturilor la Biroul Electoral Central s-a încheiat aseară. Cei care doresc să devină președinte al României și au strâns cel puțin 200.000 de semnături și-au depus candidaturile, o parte dintre acestea fiind validate de BEC, altele așteptând să fie validate în cursul zilei de astăzi.
Din câte se pare în acest moment, la alegerile prezidențiale din noiembrie vom avea 10 candidați. Aceștia sunt:

Klaus Iohannis (PNL)

Viorica Dancilă (PSD)

Dan Barna (USR-PLUS)

Mircea Diaconu (Pro-România-ALDE)

Thodor Paleologu (PMP)

Kelemen Hunor (UDMR)

Ramona Ioana Bruynssels – Partidul Puterii Umaniste

Cătălin Ivan – Alternativa pentru Demnitate Națională

Alexandru Cumpănașu – Candidat independent

Viorel Cataramă – Dreapta Liberală

Candidatura lui Miron Cozma a fost respinsă de BEC deoarece  majoritatea voturilor erau fotocopiate. De asemenea, candidatura lui Viorel Cataramă a fost inițial respinsă, iar în urma unei contestații, BEC a reanalizat lista semnăturilor și a admis, în cele din urmă, candidatura acestuia.

Liviu Pleșoianu, Cătălin Berenghi și Claudiu Crăciun au anunțat că nu au reușit să strângă numărul necesar de semnături (200.000), pentru a-și depune candidaturile, în timp ce Florentin Pandele a renunțat la depunerea candidaturii.

Campania Electorală începe pe 12 octombrie, cele două tururi de scrutin desfășurându-se în 10 și 24 noiembrie. Românii din străinătate pot vota în primul tur între 8-10 noiembrie, iar în turul doi între 22-24 noiembrie.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Vă rugăm să introduceți numele dvs.