Cât câștigă un europarlamentar?

0

Eurodeputata USR-PLUS Clotilde Armand a publicat pe blogul său personal sumele primite de la Parlamentul European din iunie până în prezent.

Indemnizația netă este de 6.826 euro lunar, independent de prezență. Pentru fiecare zi de prezență la Bruxelles sau Strasbourg europarlamentarii mai primesc o diurnă forfetară de 320 euro, precizează Armand. De asemenea, europarlamentarii primesc separat o alocație de 4.500 euro lunar pentru activitatea birourilor parlamentare.

Eurodeputata USR-PLus, Clotilde Armand susține că a aflat că doar 17 din cei 750 europarlamentari din mandatul 2014-2019 au returnat banii rămași nefolosiți din această alocație.

Aceasta spune că a folosit sumele primite până acum pentru chiria și echiparea biroului din București și anunță că va mai deschide încă trei în afara Bucureștiului.

De asemenea, în cazul asistenților unui europarlamentar, aceștia sunt plătiți direct de Parlamentul European, în limita sumei brute de 25.000 euro lunar. Salariile sunt fixate de Parlament în baza unei grile salariale.

În total, Clotilde Armand a primit din iunie până acum 39.031 de euro, din care 20.251 remunerație, 5.280 diurnă și 13.500 suma forfetară pentru biroul parlamentar.

Foto: Mediafax

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Vă rugăm să introduceți numele dvs.