Partenerul Lider al proiectului EPICAH, spaniolul Xoan Vazquez a criticat Guvernul Dăncilă, la Satu Mare

0

Vizita partenerilor proiectului EPICAH, un proiect de promovare a patrimoniului cultural și natural al județului Satu Mare, a adus și critici guvernului României, din partea liderului acestui proiect, spaniolul Xoan Vazquez Mao.

În speech-ul său de la Centrul Tehnologic din Satu Mare acesta a criticat Guvernul PSD pentru neimplicarea sa în promovarea țarii, dar și pentru că nu face mai cunoscută frontiera dintre Satu Mare și vecinii unguri și rolul ei.

Totodată, acesta a comentat și pe marginea imaginii pe care o are România în alte țări.

”Nu este deloc bună  (n.r imaginea țării) și știți de ce. Dar când vin aici impresia se schimbă. Cunosc Satu Mare și București, fata mea cea are făcut turul întregii Românii, este o țară superbă: tânără, cultă, educată. M-a surprins să văd magazine în care se vinde muzica unor autori de muzică clasică, unii mai puțini cunoscuți. Este o țară tânără cu un nivel general bun.
De ce nu este recunoscută România în restul Europei ca destinație turistică? De ce nu este promovată frontiera cu țara învecinată, mai mult decât ceea ce face Consiliul Județean?
(…) Tuturor prietenilor cărora le-am sugerat să vină în România, au rămas surprinși. Este o țară modernă, cultă, cu multe obiective de văzut, dar nu se știe pentru că nu există promovare din partea Guvernului”, a declarat Xoan Vazquez Mao, liderul proiectului EPICAH.

De asemenea, acesta a afirmat în încheierea discursului său că va vorbi despre asta în Parlamentul de la Bruxelles.

Principalul obiectiv al proiectului EPICAH este îmbunătățirea instrumentelor de politică privind protecția transfrontalieră a patrimoniului natural și cultural și dezvoltarea, prin schimb de experiențe și de bune practici între parteneri, a unor proiecte și acțiuni în acest domeniu, pe baza proceselor de cooperare transfrontalieră.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Vă rugăm să introduceți numele dvs.