Proiectul EPICAH – Promovarea patrimoniul cultural și natural al județului Satu Mare

0

Satu Mare este gazda ultimei întâlniri a partenerilor proiectului de cooperare interregională EPICAH – Effectiveness of Policy Instruments for Cross – Border Advancement in Heritage (Eficiența Instrumentelor Politice pentru Promovarea Moștenirii Transfrontaliere).

Între 24-25 septembrie, un grup de experți și echipa de management a proiectului participă la un seminar de lucru și vizite de studiu la mai multe obiective din județ. Astăzi, unul dintre aceste seminare a avut loc la Centrul Tehnologic din Satu Mare, iar în cadrul lucrărilor au fost prezentate bunele practici în cooperarea transfrontalieră în domeniul conservării, protejării, promovării și dezvoltării patrimoniului natural și cultural.

De asemenea, vor avea loc și vizite de studiu pentru prezentarea unor bune practici în cooperarea transfrontalieră, printre care: biserica medievală de la Acâș, castelul din Carei, cuptoarele dacice de la Medieșu Aurit și biserica din Mariapocs (Ungaria).

Asociația de Dezvoltare Intercomunitară Județul Satu Mare este unul dintre cei 9 parteneri ai proiectului din țări precum Portugalia, Spania, Italia, Ungaria, Grecia, Estonia, Cehia.

Prin proiectul EPICAH se pune un accent pe resursele culturale și naturale situate în zonele de graniță, cum ar fi pădurile, mările, monumentele, râurile sau podgoriile.

Proiectul este finanțat prin Programul Interreg Europe și are un buget total de 1.707.360 EUR din care 1.451.256 EUR din Fondul European de Dezvoltare Regională și are o perioadă de implementare de 5 ani (2017-2021).

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Vă rugăm să introduceți numele dvs.