Campionatul European U19 se joacă în România

0

Comitetul Executiv UEFA a anunțat ieri, 24 septembrie, în ședința de la Ljubljana (Slovenia), că încredințează României organizarea turneului Euro Under 19, peste doi ani, în urma evaluării dosarului de candidatură al Federației Române de Fotbal.

Turneul final Euro U 19 din 2021 va fi găzduit de România în luna iulie și va reuni 8 echipe. Reprezentativa tricoloră U19 va fi calificată direct, din postura de gazdă.

La Euro U19 au jucat de-a lungul anilor fotbaliști precum Paulo Scholes, Gary Neville, Thierry Hanry Trezeguiet, Gianluigi Buffon, Francesco Totti, Andrea Pirlo, Kylian Mbappe, Sergio Ramos sau Gerard Pique. Astfel, în 2021 în România vor putea fi urmărite starurile mondiale în formare.

Competiția UEFA este continuarea Turneului de Juniori FIFA care a debutat în 1948 și a fost preluat forul cotinental european în 1955. Din 1980, a fost dedicat categoriei de vârstă U18, iar din 2002, categoriei U19.

În istoria formatului actual, România a găzduit acest turneu și în 2011.

Dosarul FRF a fost selectat câștigător la categoria competițiilor de juniori la care s-a aplicat,  Euro U19  din 2022 urmând a fi găzduită de Slovacia, iar Euro U17 de către Cipru (ediția 2021), și Israel (ediția 2022). Lista celorlalte federații care și-au manifestat intenția de a găzdui turnee finale de juniori și junioare sunt: Belgia, Danemarca, Germania, Ungaria, Norvegia, Portugalia, Rusia, Albania, Spania și Andorra (candidatură comună).

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Vă rugăm să introduceți numele dvs.