Președintele, despre respingerea Rovanei Plumb pentru funcția de comisar european: Un nou eșec major al guvernării PSD și încă o dovadă a incompetenței premierului Viorica Dăncilă

0

Rovana Plumb a fost respinsă în Parlamentul European pentru funcția de comisar european la Transporturi, în urma nepotrivirilor din declarațiile de avere.

Candidatura Rovanei Plumb a fost respinsa acum cu larga majoritate de Comisia Juridica a Parlamentului European.
In favoarea Rovanei Plumb au votat 6 europarlamentari.
Impotriva Rovanei Plumb au votat 15 europarlamentari.
S-au abtinut 2 europarlamentari.
Fara avizul Comisiei Juridice audirea din Comisia de Transport nu poate avea loc” a scris eurodeputatul Siegfried Mureșan.

La scurt timp, și președintele Kalus Iohannis a comentat pe Facebook știrea momentului și lovitura grea și neașteptată pentru PSD.

Președintele a afirmat că este vorba de ” încă o dovadă a incompetenței premierului Viorica Dăncilă”

De asemenea, Klaus Iohannis i-a cerut lui Dăncilă să retragă nominalizarea Rovanei Plumb și ”facă o nouă propunere pentru portofoliul de comisar european doar după acordul Președintelui României și cu avizul Parlamentului”.

”Respingerea candidaturii Rovanei Plumb de către Comisia juridică a Parlamentului European reprezintă un nou eșec major al guvernării PSD și încă o dovadă a incompetenței premierului Viorica Dăncilă, care a crezut că în Uniunea Europeană poți promova oameni în funcții de conducere pe baza recomandărilor de partid și a prieteniilor. PSD exportă incompetență peste granițele țării prin acțiuni politice repetate care afectează profund imaginea României. Îi solicit premierului să retragă de urgență nominalizarea Rovanei Plumb și îi cer să facă o nouă propunere pentru portofoliul de comisar european doar după acordul Președintelui României și cu avizul Parlamentului”, a scris președintele.

Foto: Expressmedia.ro

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Vă rugăm să introduceți numele dvs.