Tabăra de Creație de la Ardud aduce artiști din București, la Cetate, în cea de-a doua ediție

0

Vernisajul expoziției Taberei de Creație Ardud 2019, ediția a II-a are loc pe 28 septembrie, cu începere de la ora 13:00, la Cetatea Ardud.

”E a doua ediție, ei stau la Primărie, în hotelul nostru propriu, în fiecare zi ei merg la Cetate unde își desfășoară activitatea atractivă, timp ce 8 zile. Întotdeauna ies lucrări surprinzătoare pentru noi, publicul, artiștii, fiecare are inspirația lui, îndemânarea lui. Tabăra este deschisă și pentru ardudeni, pentru tinerii de la Centrul nostru de Pictură,  aparținând Casei noastre de Cultură. Studenții sunt însoțiți de o profesoară, doamna Frumușeanu de la Academia de Arte din București și pe parcursul șederii lor aici le-am oferit posibilitatea să mai cunoscă din zona noastră. Merg în diferite excursii în zona Oașului, zona Maramureșului, prin Ardud, cu ocazia asta să cunoască locurile, majoritatea fiind din sudul țării”, a declarat primarului oașului Ardud, Ovidiu Duma.

Despre vernisaj, organizatorii au scris:

”Publicul vizitator va putea admira și recunoaște în lucrările prezente pe simeze, fragmente de peisaj, obiective turistice specifice zonei, costum/obiect artistic vestimentar și studii realizate după obiecte etnografice prezente în Muzeul Cetății Ardud, pe care artiștii participanți le-au trecut prin filtrul sensibilității și gândirii lor. Scopul acestui proiect este valorificarea artistică și redescoperirea patrimoniului cultural și natural al orașului Ardud. De asemenea, o altă țintă a acestui proiect este reprezentată de încercarea de a promova prin mijloace specifice, tradiția documentar-istorică a acestui teritoriu. Totodată, expoziția vizează și generația tânără, încadrându-se prin modul de organizare și abordare în sfera educației non-formale, realizată prin mijloace artistice.

Acest proiect a fost posibil datorită invitației lansate de Primăria orașului Ardud, reprezentată de domnul Primar, inginer Duma Ovidiu Marius.”

Evenimentul este organizat de către Primăria Ardud în parteneriat cu Universitatea Națională de Arte București, Universitatea de Arhitectură și Urbanism „Ion Mincu” și Universitatea Națională de Artă Teatrală și Cinematografică „Ion Luca Caragiale” din București.

Coordonatorul artistic al acestui proiect este doamna conferențiar universitar doctor Daniela Frumușeanu (Universitatea Națională de Arte București).

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Vă rugăm să introduceți numele dvs.