După modelul Kereskenyi, și Pataki dorește în mod deosebit să achiziționeze sisteme de vot și videoconferință tocmai din Ploiești

Consiliul Județean Satu Mare are în vedere achiziționarea unui sistem de videoconferință și sistem de vot (aparat touch)  motiv pentru care s-a realizat o documentație. Doar că documentația a fost realizată în așa fel încât, nu dă șansa unei alte mărci, în afara de Gonsin, a cărei singur distribuitor din România se află la Ploiești. Deci e clar cine câștigă licitația.

Toate cerințele din această documentație pentru achiziționarea unor astfel de aparate corespund unei singure mărci, susține Adrian Ștef, fostul președinte al Consiliului Județean.

Ștef, care este administratorul unui firme care se ocupă cu aparate electronice, susține că nu poate să iasă din specificațiile documentației, iar singura marcă care respectă documentația întocmită la CJ este Gonsin.

”Nu pot să ies din specificațiile respective numai dacă am o anumit marcă”, a afirmat Ștef în ședința Consiliului Județean Satu Mare de astăzi, 27 septembrie 2019.

Adrian Ștef și-a manifestat dorința de a participa la licitație pentru ca firma pe care o administrează să fie cea care va oferi aceste aparate Consiliului Județean, însă, căutând după specificațiile tehnice din caietul de sarcini, acestea duc către o singură marcă „Gonsin”, care are un singur distribuitor, la Ploiești.

”E puțin forțată, au pus niște specificații tehnice cei de la județ prin care încorsetează o anumită marcă. Nu poți să vii cu nimic altceva. Nici cu Bosch, nici cu Samsung.
Vor să cumpere Gonsin. Președintele mi-a explicat că s-au inspirat de la primărie, au văzut că e Gonsin, au solicitat Gonsin. În mod normal nu poți să te duci și să încorsetezi așa, cu o anumită marcă. Eu n-am depus cotestație”, a declarat Adrian Ștef după ședință.

Ștef a reproșat președintelui Pataki că nu a dat șansa și altor firme locale să participe la această licitație cu niciun fel de altă marcă. Specificațiile tehnice duc către o singură marcă, iar în urma solicitării unei oferte de preț din partea oricărui alt distribuitor, prețul este mult mai mare.

Cu alte cuvinte, președintele Consiliului Județean are un interes deosebit pentru a achiziționa aceeași marcă de sistem de vot și sistem de videoconferință ca și cele achiziționate de Kerekenyi în Consiliul Local, tocmai de la Ploiești.

Recommended For You

About the Author: REDACTIA

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *