Pentru a apăra Aeroportul Oradea de UDMR, ALDE a schimbat majoritatea în CJ Bihor și s-a raliat ”rezistenței” liberale

2

În Bihor, spre deosebire de Satu Mare, politicienii au dovedit că interesul public este mai important decât șmecheriile politice orchestrate de actualul UDMR, ajuns un fel de PSD al minorității maghiare.

Nu e o surpriză, în context, faptul că salvarea Aeroportului local, pe care UDMR voia să-l lase fără curse internaționale și să-l aducă în ruine, impunând politic o persoană incompetentă drept manager general, a produs un cutremur în CJ Bihor: consilierii județeni ALDE nu au mai votat cu UDMR și PSD, ca atare, pentru prima dată în trei ani, s-a format o altă majoritate, în jurul PNL.

Și acolo, ca și la noi, UDMR se ocupă numai cu lucruri ce frânează dezvoltarea județului – în cazul de față, după cum v-am informat anterior, UDMR voia să scadă ponderea regională a Aeroportului orădean, astfel încât principalul Aeroport din regiune să rămână cel de la Debrecen.

UDMR încearcă să izoleze Aeroportul din Oradea, în favoarea celui din Debrecen. Și mai vrea ceva: inscripții în maghiară, în loc de engleză!

 

Liberalii bihoreni, alături de primarul Oradiei, Ilie Bolojan, au contestat vocal deciziile antiperformante pe care UDMR încerca să le impună la Aeroport, cu ajutorul unui Consiliu de Administrație pe care-l controla politic, cerând și obținând, prin ultima ședință de CJ, revocarea CA al Aeroportului:

“Am iniţiat acest proiect pentru că ne aflăm într-o situaţie extrem de gravă, CA nu şi-a îndeplinit criteriile de performanţă, au dispărut cursele externe, cele interne sunt la nivel minim, numărul pasagerilor a scăzut de la 220.000 anul trecut la 40 şi ceva de mii, este clar că activitatea CA este catastrofală“, a declarat în plenul ședinței de CJ liberalul Călin Gal, conform colegilor de la Bihoreanul.

Liberalii nu au ezitat să aducă acuze grave la adresa UDMR, care, controlând majoritatea în CJ și în CA al Aeroportului, ar fi urmărit ruinarea acestuia, în interesul Aeroportului din Debrecen.

 

2 COMENTARII

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Vă rugăm să introduceți numele dvs.