Cum arată terenurile de sport cu acces gratuit din Oradea și Cluj Napoca, comparativ cu cele din Satu Mare

0

Cei de la USR Satu Mare au ridicat o altă problemă existentă a orașului Satu Mare: starea terenurile de sport cu acces gratuit. În urmă cu câteva luni vă făceam cunoscută situația fântânilor arteziene din municipiul Satu Mare, printre altele, comparativ cu cele din Cluj Napoca și Oradea. Bineînțeles, nu putem să nu comparăm cum arată un oraș bine administrat și cum arată… Sătmarul.

”Să vedem cum arată terenurile de sport cu acces gratuit din orașul nostru și cum arată în alte orașe…
Cu toate că sportul este foarte important pentru o viață sănătoasă și în mod special pentru dezvoltarea armonioasă a copiilor, la Satu Mare autoritățile nu sunt preocupate de acest subiect. În majoritatea orașelor sunt din ce în ce mai multe terenuri sportive cu acces gratuit, numai la noi nu”, a scris pe Facebook USR Satu Mare.

Comparația este inevitabilă atunci când în alte orașe se poate, iar la noi nu. În orașul Satu Mare, terenurile de sport cu acces gratuit arată cam așa…

În timp ce un teren de sport în Cluj-Napoca arată cam așa…

Foto: USR Satu Mare

La Oradea, la începutul lunii august, Primăria anunța 1,7 ha de noi spații verzi și de agrement realizate cu fonduri UE.
”Municipiul Oradea, în calitate de beneficiar, a semnat contractul de finanțare pentru proiectul „Revitalizare urbană la nivelul Municipiului Oradea (zona Salca, zona Leonardo da Vinci – Romer Floris, zona Ciheiului, zona Veteranilor, zona Grigorescu, zona Apateului, zona Libertății și alte zone din municipiu) – etapa 1″.

Investiția prevede amenajarea coridorului verde din strada Coriolan Pop în cartierul Veteranilor – Oradea. Valoarea contractului semnat este de 2.250.058,00 lei, din care valoarea eligibilă a proiectului este de 2.110.913,08 lei, iar contribuția proprie a Municipiului Oradea de 181.363,19 lei.

Unul din obiectivele orașului este acela de a avea spații verzi în toate cartierele. Cu sprijinul fondurilor europene, prin Programul Operațional Regional, se finanțează transformarea unor zone degradate în spații verzi, ceea ce ne va permite să transformăm mai multe terenuri din oraș aflate azi într-o situație de deteriorare și să le redăm cetățenilor sub forma unor spații verzi”, a scria pe atunci primarul Ilie Bolojan.

Între timp, primarul Bolojan a anunțat construirea unei arene de 20.000 de locuri, preconizată pentru anul 2021.

Parcul sportiv Salca III, Oradea, investiție de 3,6 milioane de lei.

Foto: Bihoreanul

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Vă rugăm să introduceți numele dvs.