La Cluj, Boc anunță construirea a trei cartiere noi: Unul va avea 100.000 de locuitori și 20.000 de locuri de muncă

0

Cluj Napoca rămâne un oraș în continuă dezvoltare, astfel că primarul anunță proiecte noi. 
Primarul municipiului Cluj-Napoca, Emil Boc, invitat fiind la radio Digi FM, că municipiul Cluj Napoca se va extinde în următorii ani. Acesta a vorbit despre dezvoltarea urbanistică și extinderea orașului, iar asta va duce la construirea a trei cartiere noi în următorii ani, unul dintre cele trei cartiere făcând parte din proiectul de cercetare „Innovation City”, a anunțat Emil Boc. 

”Am pornit construcția a trei mai cartiere ale Clujului, în două dintre ele proprietar fiind  municipalitatea. Primăria este proprietara cartierului Borhanci Nou – peste 70 de hectare de teren- unde primăria este deținătoarea suprafețelor pe care se vor construi.
Acum se face Planul Urbanistic Zonal. Al doilea proiect major, unde tot primăria are teren 200 de hectare este cartierul Lombului.
Am avut mari probleme cu consolidările de teren, a trebuit să punem piloni de 16 metri adâncime pentru a stabiliza dealul. Acolo se va construi și „Innovation City”, un proiect de aproximativ de aproximativ jumătate de miliard de euro, cu 20.000 de locuri de muncă, și cu aproximativ 100.000 de cetățeni care vor locui acolo”.

Un al treilea cartier, Soporului, ce se va întinde pe aproape 250 de hectare va fi de asemenea construit în curând. Edilul crede că în felul acesta se va elimină o parte din traficul de pe străzile orașului Cluj.

“Primăria, pentru prima dată, își asumă sarcina să stabilească de la început unde sunt bulevardele, unde este grădinița, unde e centrul cartierului. Toate utilitățile de bază trebuie să fie de la început creionate. O pătrime din traficul din Cluj este așa-numitul „trafic nenecesar”. Oamenii merg dintr-o parte în alta orașului să ducă copilul la creșă, la grădiniță, să meargă la un centru comercial… Dacă au toate aceste facilități de bază, o parte din trafic este eliminat”, a mai declarat Emil Boc, la radio Digi FM.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Vă rugăm să introduceți numele dvs.