Ciprian Crăciun, despre scandalul locuințelor ANL în care este implicată și colega sa Cecilia Marinescu, șefa de cabinet a Prefectului

0

După ce ieri, Organizația municipală PSD Satu Mare a cerut în mod public demisia viceprimarului Doina Feher, după scandalul locuințelor ANL, pe lista cărora se afla și fiul acesteia, Andrei Micle, consilierul local PSD, Ciprian Craciun a făcut câteva declarații pentru sătmăreanul.ro și despre colega din PSD Cecilia Marinescu, șefa de cabinet a Instituției Prefectului, a cărei fiică se află pe aceeași listă a locuințelor ANL.

Dosarul fiului viceprimarului Feher și președintele comisiei de întocmire a listei ANL, a aprobat un dosar, a fiului său Andrei Micle, din 2018, în timp ce pe aceeași listă se aflau persoane care așteptau de mai mulți ani pentru o locuință.

Întrebat dacă consilierii locali nu au recunoscut numele fiului viceprimarului Doina Feher pe lista finală a persoanelor care vor beneficia de o locuință prin ANL, consilierul local Crăciun a declarat: ”Desigur, unii poate au văzut acest lucru. Acum haideți să fim serioși, un consilier local analizează altfel documentele, rapoartele și procesele verbale pentru a întocmi o hotărâre sau pentru a se decide cum votează o hotărâre de consiliu local și nu îi luăm pe fiecare…noi am avut 293 de dosare depuse, au fost analizate și supuse spre aprobare 53”, a declarat Ciprian Crăciun.

Acesta a mai menționat că există suspiciunile unui conflict de interese și este interesantă poziția viceprimarului Albu care a cerut ca fiul doamnei viceprimar Doina Feher să fie retras de pe listă chiar de aceasta, fiind președintele comisei, deși, este evident că Albu a protejat-o, susține Crăciun.

În schimb, Nane Marinescu, fiica șefei de cabinet a prefectului – Cecilia Marinescu, poziția 48 pe listă, are un dosar depus în 2015, unul dintre cele mai vechi și, susține Crăciun, aceasta ”nu a forțat nota” deși până în 2016, PSD se afla la guvernarea locală.

”Nane Marinescu este cererea dintre cele mai vechi din cele 53, în sensul că este cu o cerere din 13 mai 2015, nu este căsătorită, nu are surse de venit suplimentare. Doamna Marinescu nu a făcut parte din niciun fel de comisie de selectare. Este absurd să spunem că această domnișoară a abuzat, i-a fost aprobat dosarul după 4 ani”, a transmis Crăciun

Întrebat dacă șefa de cabinet a Instituției Prefectului ar fi putut influența lista pe care se află și fiica sa, consilierul local a declarat că cererea este una dintre cele mai vechi și că Cecilia Marinescu nu a făcut nimic pentru a influența lista până în 2016 când PSD încă de afla la guvernarea locală.

De asemenea, consilierul local Ciprian Crăciun a declarat că cele 53 de dosare care s-au aprobat sunt destul de puține, iar trebui să le dea de gândit celor de la municipalitate, iar pe viitor să fie construite mai multe locuințe.

Foto: Facebook/Ciprian Crăciun

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Vă rugăm să introduceți numele dvs.