De ce trebuie să demisioneze Albu…

0

Ar fi prea simplu să răspundem că este la fel de vinovat ca Feher în tot acest demers de trântire a listelor de priorități ANL. Oricum, marți, viceprimarul liberal a repetat de n ori că se ”delimitează” de actele colegei sale Doina Feher, se delimitează de ce s-a întâmplat și ”delimitează” partidul de orice ar avea legătură cu acte de corupție, conflicte de interese, trafic de influență, chiar când acestea sunt generate, ca urmare a unui proiect de hotărâre inițiat chiar de domnia-sa, ca viceprimar liberal și președinte al PNL.

A fost uluitor să avem în față, timp de o oră, în conferință de presă la sediul PNL, un viceprimar al municipiului Satu Mare, care – fără să trădeze orice fel de remușcare, ezitare, sau conștientizare a efectelor acțiunilor sale – s-a declarat esențialmente NEVINOVAT… nevinovat de orice, indiferent ce-ai fi încercat să-i impuți, cu orice fel de dovezi.

De fapt, a recunoscut o singură vinovăție, aceea autovictimizantă – în legătură cu dezastrul de imagine ce a rezultat dintr-un proiect inițiat de el însuși – Albu s-a declarat vinovat că e ”nevinovat”: ”Sunt vinovat…că n-am avut timp să verific activitatea comisiei lui Feher. Vreau să mă delimitez. Eu am semnat proiectul, că așa e cutuma în Primărie, însă nu am treabă cu ce-a făcut Feher. Eu nu mă simt vinovat cu nimic. Sunt vinovat doar că n-am știut…”

Deci avem în fruntea orașului un om incapabil să asume orice decizie generează, nu doar instituția pe care o conduce, alături de Kereskenyi, ci el însuși.

Să nu ne pierdem în abureli politruce: Albu a generat legal această realitate a listei cu prioritari pentru ANL-uri, după care, domnia-sa ne transmite că nu a avut timp să vadă ce se întâmplă cu proiectul, pentru că a fost prea ocupat…Ah, încă ceva, Albu susține că nici bârfe n-a auzit legat de cine a intrat pe listă.

Vă dați seama ce fire feminină are acest ”vajnic bărbat” al comunităății locale…? Vă dați seama cine conduce PNL?!

Vă dați seama cat de arbitrar e condus Satu Mare de trei ani? Pe de-o parte, avem un primar care ne vinde prosteli cu machete 3D cu parcări imaginare, pe de altă parte, avem o fostă doamnă viceprimar, care-i păcălește pe toți și dă cui vrea ea ANL-uri și, în final, absolut savuros, avem un viceprimar liberal, Albu, care susține despre activitatea sa următoarele:

  • E UNA ATÂT DE INTENSĂ, ÎNCÂT DOMNIA-SA NU ARE TIMP TOCMAI DE AFACERILE MUNICIPALITĂȚII (deci nu a avut timp nici de lista ANL-urilor – listă construit prin posibile infracțiuni de corupție); Mai exact, știe cineva cu ce e așa OCUPAT dl. Albu…?
  • E O ACTIVITATE ÎN LEGĂTURĂ CU CARE NU ASUMĂ NIMIC, CA VICEPRIMAR SAU REPREZENTANT AL COMUNITĂȚII ÎN CONSILIUL LOCAL (e, perpetuu, nevinovatul autodeclarat, inclusiv când proiectele inițiate de el însuși e posibil să ajungă pe masa procurorilor anticorupție. Scuza e fabuloasă: toți sunt hoți în jurul lui, el s-a născut și va muri virgin!);

Ca președinte al PNL local, abordarea e similară, deși mai transparentă. Omul e ”bine-intenționat”, vrea să fie bine, ca să nu fie rău, cum s-ar zice, numai că partidul său nu servește interesul societății, cum e normal. Pare a servi doar anumite jocuri politice, care să ducă la alianțe perfect INUTILE, dacă e să revizităm cele de mai sus. Alianțele PNL-ului nu au dus decât la sinecure pentru Albu – din aceste sinecure, cum e cea de viceprimar, a arătat că nu poate fi util orașului. Și atunci, la ce bun?!

Este clar că, politic, cu Albu președinte, organizația din Satu Mare joacă doar la alibi pentru PNL și Klaus Iohannis: nu există management politic, nu există viziune, nu există strategie politică.

Totul pare, mai mult decât un noncombat, un IMENS BLAT, CÂND CU PSD, CÂND CU UDMR, în așa fel încât numitul Albu – în binom cu mamițica-Feher, ca să dea sumă pară – să mai prindă câte o funcție din bani publici, pe care le-o aruncă, cu dispreț, UDMR-ul local. Evident, membri ai familiilor celor doi sinecuriști din PNL-ul local mai prind, la rându-le, și ei, ce le mai aruncă, disprețuitor, UDMR sau PSD – câte o funcție, câte un apartament gratis de la stat, orice pică, după principiul ”familie grea, remunerație mică, de la buget”….

Asta, ca să avem clar de unde a venit replica de la distanță adresată lui Rareș Bogdan – cea cu ”să ne lase băiatu ăsta-n pace, că știm noi cu cine să facem alianțe, ca să fie bine la nivel local”… Din nou, SĂ FIE BINE PENTRU CINE?! Teoretic ar trebui să fie bine pentru comunitate, însă mandatul lui Albu ne arată că nu prea are ce să fie bine…

Pentru toate acestea, ar fi potrivit să demisioneze… Însă cum poți demisiona din ceva, de care te delimitezi continuu?! Pentru că Albu nu asumă nimic în legătură cu activitatea sa de viceprimar. E viceprimarul fără însușiri, fără responsabilități, fără asumări, e DELIMITAREA ÎNSĂȘI, e viceprimarul perfect inutil pentru comunitate… E omul, care, dacă duci mai departe raționamentele acestuia, nu are legătură nici cu sine însuși, dacă acest lucru ar putea conduce la demisia din funcția de viceprimar…

Și atunci, de ce are comunitatea locală nevoie de acesta?!

Vom reveni… Între timp, însă… Îi retransmitem, public, solicitarea de a-și cere singur o nouă adeverință de la CNSAS, anterioara e veche de 10 ani și, inclusiv aceea, are formulări bizare

Știm, domnia-sa se DELIMITEAZĂ și de activitatea sa de medic militar și cadru în Ministerul de Interne ceaușist, dar nu ar strica să vedem un verdict de la CNSAS, unul updatat.

 

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Vă rugăm să introduceți numele dvs.