Povestea care a atins sufletele sătmărenilor. Drama femeii care a adus de lume 21 de copii, din satul Hrib, ar putea să se oprească

0

După ce povestea femeii care care a adus pe lume 21 de copiii s-a făcut cunoscută, o mulțime de sătmăreni s-au mobilizat și au sărit în ajutorul său și a copiilor săi. O persoană, care nu a dorit să își dezvăluie identitatea, a declarat pentru sătmăreanul.ro că încă de ieri oamenii s-au solidarizat cu povestea doamnei Piroska și a condițiilor precare în care trăiește alături de copii și au început să sosească ajutoare pentru aceștia

„Mama eroina”, așa cum a fost numită, care a dat naștere la 21 de suflete. Câțiva copii i-au murit, alții au plecat în lume ori s-au așezat la casele lor, iar anul trecut a părăsit-o și soțul. Din păcate bărbatul a murit, iar ea a rămas singură cu 3 copii, într-o casă cu o singură cameră. Cel mai mic dintre copii are 6 ani, iar cel mijlociu 11 ani și ambii merg la școală. Fata cea mai mare, dintre cei pe care îi are acasă, are 16 sau 17 ani și a rămas însărcinată. Tatăl copilului nu dorește să-și asume responsabilitatea și a părăsit-o. Despre fată, persoana care a dorit să rămână anonimă, a povestit că lucrează în sat.

Din păcate, condițiile în care trăiesc cei patru sunt extrem de precare. Nu au curent electric, iar despre un telefon mobil pentru a lua legătura cu familia, nici nu poate fi vorba.

Cu bunătatea oamenilor, pentru familie s-au strâns un frigider, televizor și mai multe electrocasnice pe care nu le pot folosi din lipsa curentului electric.

În ciuda lipsurile, femeia nu cerșește și nici nu cere de la vecini. Se bucură atunci când vecinii sau oamenii din sat o ajută, dar nu le cere niciodată. Și-ar dori în schimb o sobă. Mâncare gătește afară, în curte, pe câteva cărămizi și o bucată de tablă., iar toți cei patru locuiesc în aceeași cameră, care este și dormitor și bucătărie, dar chiar și așa, e îngrijită.

Cazul doamnei Piroska a devenit cunoscut după ce o vecină s-a decis să o ajute, alături de o altă cunoștință, și s-au decis împreună să facă cazul ei și a copiilor cunoscut sătmărenilor pe rețele de socializare. Pe lângă condițiile în care se află, femeia are și probleme de sănătate la cei 52 de ani ai săi. Nu aude bine și citește doar de pe buze, are hernie mare și diabet, cu toate acestea, merge în fiecare zi la muncă.

Sâmbătă, 5 octombrie, mai mulți sătmăreni se vor aduna și vor duce familiei de la îmbrăcăminte, la alimente până la mobilă. Femeia care va transporta toate lucrurile strânse pentru familie vine tocmai din Austria și le va duce la familia satul Hrip, comuna Păulești, cu mașina personală.

În continuare, cei care doresc să ajute familia, o pot face în satul Hrip, comuna Păulești. La primărie, toți cei care vor să-i întindă o mână de ajutor femeii care a adus pe lume 21 de copii, pot găsi informații despre cum să ajungă la ea, la primărie.

https://www.facebook.com/camelia.palfi.9/videos/1014868498873119/

Povestea care a atins sufletele sătmărenilor. Drama femeii care a adus de lume 21 de copii, din satul Hrib, ar putea să se oprească 1

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Vă rugăm să introduceți numele dvs.