Povestea care a atins sufletele sătmărenilor. Drama femeii care a adus de lume 21 de copii, din satul Hrib, ar putea să se oprească

După ce povestea femeii care care a adus pe lume 21 de copiii s-a făcut cunoscută, o mulțime de sătmăreni s-au mobilizat și au sărit în ajutorul său și a copiilor săi. O persoană, care nu a dorit să își dezvăluie identitatea, a declarat pentru sătmăreanul.ro că încă de ieri oamenii s-au solidarizat cu povestea doamnei Piroska și a condițiilor precare în care trăiește alături de copii și au început să sosească ajutoare pentru aceștia

„Mama eroina”, așa cum a fost numită, care a dat naștere la 21 de suflete. Câțiva copii i-au murit, alții au plecat în lume ori s-au așezat la casele lor, iar anul trecut a părăsit-o și soțul. Din păcate bărbatul a murit, iar ea a rămas singură cu 3 copii, într-o casă cu o singură cameră. Cel mai mic dintre copii are 6 ani, iar cel mijlociu 11 ani și ambii merg la școală. Fata cea mai mare, dintre cei pe care îi are acasă, are 16 sau 17 ani și a rămas însărcinată. Tatăl copilului nu dorește să-și asume responsabilitatea și a părăsit-o. Despre fată, persoana care a dorit să rămână anonimă, a povestit că lucrează în sat.

Din păcate, condițiile în care trăiesc cei patru sunt extrem de precare. Nu au curent electric, iar despre un telefon mobil pentru a lua legătura cu familia, nici nu poate fi vorba.

Cu bunătatea oamenilor, pentru familie s-au strâns un frigider, televizor și mai multe electrocasnice pe care nu le pot folosi din lipsa curentului electric.

În ciuda lipsurile, femeia nu cerșește și nici nu cere de la vecini. Se bucură atunci când vecinii sau oamenii din sat o ajută, dar nu le cere niciodată. Și-ar dori în schimb o sobă. Mâncare gătește afară, în curte, pe câteva cărămizi și o bucată de tablă., iar toți cei patru locuiesc în aceeași cameră, care este și dormitor și bucătărie, dar chiar și așa, e îngrijită.

Cazul doamnei Piroska a devenit cunoscut după ce o vecină s-a decis să o ajute, alături de o altă cunoștință, și s-au decis împreună să facă cazul ei și a copiilor cunoscut sătmărenilor pe rețele de socializare. Pe lângă condițiile în care se află, femeia are și probleme de sănătate la cei 52 de ani ai săi. Nu aude bine și citește doar de pe buze, are hernie mare și diabet, cu toate acestea, merge în fiecare zi la muncă.

Sâmbătă, 5 octombrie, mai mulți sătmăreni se vor aduna și vor duce familiei de la îmbrăcăminte, la alimente până la mobilă. Femeia care va transporta toate lucrurile strânse pentru familie vine tocmai din Austria și le va duce la familia satul Hrip, comuna Păulești, cu mașina personală.

În continuare, cei care doresc să ajute familia, o pot face în satul Hrip, comuna Păulești. La primărie, toți cei care vor să-i întindă o mână de ajutor femeii care a adus pe lume 21 de copii, pot găsi informații despre cum să ajungă la ea, la primărie.

Mama eroina care a dat naștere la 21 de copii..si nu gresesc chear 21 😊de suflete a adus pe lume doar ca din pacate au murit din ei,alti sau căsătorit și au plecat la casele lor,ea rămânând cu 3 copilași acasa. 6 ani,11 ani si cea mare însărcinată 19 ani. Tot satul o respecta si o cunoaste iar daca mergeți în satul Hrip comuna Paulesti si intrebari de Piroska toți vor avea doar cuvinte de laudă la adresa ei. Chear daca a avut multi copii nu a cerut niciodată nimic doar de munca pe la vecini. Din pacate anul trecut a rămas văduva iar de atunci ii merge din cel in cel mai greu,totusi si acuma ne-a informat o vecina despre cazul ei si nu ea a cerut ajutor. Mama este bolnavă,nu aude bine si citeste dupa buze ,are hernie mare si diabet cu toate astea zilnic merge la munca,fata cea mare 19 ani însărcinată părăsită de partenerul ei de viață când a aflat că urmează să devină tata merge si ea la munca pentru ai putea cumpăra la bebe cele necesare. Chear si acum dupa filmare când a fost întrebată ce are nevoie a spus doar o sobă deși cu toți vedem conditiile lor de trai. Mâncare face afara in curte pe câteva cărămizi si o bucată de tablă,toți locuiesc în aceeași cameră care este si dormitor si bucatarie dar foarte ingrijita. Va rog din suflet daca puteti sa ajutati această mama cu o sobă,îmbrăcăminte,încălțăminte,eventual un covor,un dulapior,cate ceva pentru bebe, o usa, alimente,sau orice doriti pentru ca se vede clar in filmare ce ar avea nevoie să nu ezitați să o faceti. Va multumim tuturor celor care v-ati implicat si va implicati in continuare cu donații,mana de la mana am rezolvat câteva cazuri si ne dorim in continuare sa o facem. Dumnezeu sa va binecuvânteze pe toți si sa va răsplătească inzecit.

Publicată de Camelia Palfi pe Marţi, 1 octombrie 2019

Recommended For You

About the Author: REDACTIA

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *